0535 976 7 888

Vergi kaydı ne demek?


Vergi sahiplerinde bulundurulması zorunlu olan vergi levhası, vergi esasına dayanarak kazanç sağlamak ile bu kazançlar çerçevesinde vergi miktarını gösteren ve Maliye Bakanlığı tarafından onaylanan bir belgedir.

Vergi kaydı nasıl bulunur? Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) resmi internet sitesi üzerinde vergi levhası sorgulama işlemini oldukça basit bir şekilde gerçekleştirilebilir. Mükellefler, GİB resmi web sitesine girişin ardından kimlik ve vergi kimlik numarası gibi bilgileri girerek GİB vergi levhası sorgulama işlemini tamamlayabilir.

Vergi kayıt numarası nedir? Vergi dairesinden alınması gereken vergi numarası, Türkiye'de “vergi kimlik numarası” olarak da adlandırılır. 10 haneden oluşan vergi numarası, özellikle şirketler, işletmeler, dernekler ve gerçek kişiler için zorunludur. Gerçek ve tüzel kişiler, vergi numaraları olmadan işlemlerini yapamaz.

Vergi belgesi ne demek? Vergi levhası, Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından mükellefler adına 1 yıllığına hazırlanan belgedir. Bu evrak, vergiye esas olan tutarı ve kazanca karşılık gelen oranı gösterir. Böylece mükellefin ödeyeceği vergi meblağını belgeler. Resmî niteliğiyle denetim süreçlerinde incelenen unsurlar arasında yer alır.

Vergi belgesi nasıl alınır? Vergi levhası günümüz teknolojisi ve dijital altyapısı sayesinde internet üzerinden kolaylıkla temin edilebilir. Vergi levhası oluşturma işlemi e-Devlet şifresi ile giriş yapılabilen, Gelir İdaresi Başkanlığı'na bağlı İnteraktif Vergi Dairesi'nden (İVD) alınabilir.

Vergi levhası belgesi nereden alınır? İnternet üzerinden vergi levhası oluşturmak için Gelir İdare Başkanlığının web sitesi kullanılır. İnteraktif Vergi Dairesi üzerinden gerekli bilgi ve belgelerin gösterilmesi ile vergi levhası başvurusunda bulunulur.

Vergi mükellefiyet belgesi nereden alınır? Mükellefiyet/Faaliyet' yazısı, 'Gelir İdaresi Başkanlığı - İnternet Vergi Dairesi' üzerinden Mükellef İşlemleri, Dilekçeler, Mükellefiyet Yazısı Talebi kısmına giriş yapılarak da elde edilebilmektedir.

Vergi kaydı nasıl yapılır? İlk defa vergi levhası Gelir İdare Başkanlığı'nın web sitesinden alınır. Web sitesinin sorgulama ekranında bulunan “VergiLevhası Oluşturma” ekranına tıklayarak giriş yapınız. Gelir Vergisi ya da kurumlar vergi levhası için gerekli bilgiler doldurulduktan sonra vergi levhası talebinde bulunulur.

Vergi Sorgulama Nasıl Yapılır? E-Devlet Kapısı'na giriş yaptıktan sonra arama çubuğuna vergi borcu sorgulama yazarak ya da e-hizmetler sekmesinden sırayla Gelir İdaresi Başkanlığı ve sonra VergiBorcu Sorgulama sekmelerini seçerek sorgulama yapabilirsiniz.
Paylaş:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İSTANBUL VE TÜRKİYE GENELİ HİZMETLERİMİZ

  1. Otel ve Otel Arsası
  2. Turistik Tesisler
  3. Hastane ve Hastane Arsası
  4. Benzinlik ve Benzinlik Arsası
  5. Tarım Arazileri ve Kredilendirme
  6. Eğitim İmarlı Arsa ve Eğitim Binaları
  7. Satılık Arsalar
  8. Kat Karşılığı Arsalar
  9. Konut İmarlı Arsalar
  10. Ticari İmarlı Arsalar
  11. Eğitim İmarlı Arsalar
  12. Sağlık İmarlı Arsalar
  13. Fabrika ve Sanayi Arsaları
  14. Hafriyat Döküm Sahaları
  15. Projeli AVM Arsaları
  16. Prefabrik Ev Yapımı
  17. Tiny House Ev
  18. Çelik Konstrüksiyon Ev
  19. Airbnb - Ağaç Ev

apay gayrimenkul

  1. İstanbul bölgesinde kat karşılığı toplu konut yeri arıyorum..
  2. Şişli bölgesinde butik kat karşılığı yerler arıyorum.
  3. Muğla bölgesinde kat karşılığı villa arsası arıyorum.

Murat APAY

Talep edilen arsalarla ilgili olarak resmi yetki belgem vardır.