0535 976 7 888

Arsa alırken nelere dikkat edilmeli? Dolandırıcıların kurbanı olmayın!







Son dönemde mega projeler, fabrikalar, otoyollar sayesinde gelişim potansiyeli gösteren bölgelerde arsa alım-satım hareketi arttı. Yatırım yapma hayali kurarken dolandırıcıların kurbanı olmak istemiyorsanız, dikkat etmeniz gerekenleri sıraladık.

Kredi faizlerinin gerilemesiyle konuta olan ilgi artarken, arsa piyasası da oldukça hareketli. İleriye dönük kazanç sağlamak isteyen yatırımcılar, Türkiye’nin dört bir yanında değerlenmesi beklenen bölgelerde alım yapıyor. Bu durumu fırsat bilen dolandırıcılar da harekete geçti. ‘Kazanç sağlayayım’ derken dolandırılmak istemiyorsanız, mutlaka kontrol etmeniz gereken bazı noktalar var. (Meltem Kara/Posta)


İMARI VAR MI?

Arsa alırken ilk önce imar planını kontrol edin ve yapılaşma haklarının ne olduğuna bakın. Eğer yapılaşma istiyorsanız imar şart. İmarı olmayan alanda yapılaşma olmaz. İlgili belediye ve kadastro müdürlüklerinden taşınmaz hakkında bilgi alın. Ayrıca imar planında yer alan kullanım fonksiyonu, inşaat alanı ve yapı yüksekliği gibi şartları da mutlaka inceleyin.


TERK YAPILDI MI?

Arsanın tapuda yazan alanının net alan olup olmadığı, daha önce kamuya terklerinin yapılıp yapılmadığı mutlaka incelenmeli. Terkleri yapılmış ise yüzde kaç oranında kesinti yapıldığı, tekrar terk edilmesi gereken bir alan olup olmadığı araştırılmalı. Ayrıca arsanın konumu ile mevcut durumda gösterilen arsanın konumu arasında fark olup olmadığı tespit edilmeli.


İPOTEK VE HACİZ

Arsayı satın almaya karar verdiyseniz, tapu kaydı üzerinde ipotek, haciz gibi herhangi bir şerh, beyan olup olmadığını kontrol edin. Eğer bu gibi kısıtlamalar varsa kayıtlar satıcı tarafından kaldırılmadan kesinlikle alım yapmayın. Ayrıca arsanın hisseli olup olmadığına dikkat edin. Hiç tanımadığınız kişilerle hissedar olmanız ileride sorun yaratabilir. Arsayı satın almaya karar verdiyseniz, tapu kaydı üzerinde ipotek, haciz gibi herhangi bir şerh, beyan olup olmadığını kontrol edin. Eğer bu gibi kısıtlamalar varsa kayıtlar satıcı tarafından kaldırılmadan kesinlikle alım yapmayın. Ayrıca arsanın hisseli olup olmadığına dikkat edin. Hiç tanımadığınız kişilerle hissedar olmanız ileride sorun yaratabilir.


KANAL VE YERLİ OTO HAREKETİ

Son dönemde İstanbul’da Kanal İstanbul hareketliliği yaşanıyor. Kanal İstanbul projesi 2011 yılında açıklanmıştı ancak son günlerde ihale aşamasına gelmesi Arnavutköy, Başakşehir, Küçükçekmece ilçelerini yeniden hareketlendirdi. Bölgede fiyatlar yüzde 20 yükseldi.

İstanbul Anadolu yakasında ise Çekmeköy öne çıkıyor. Kuzey Marmara otoyolu ile bağlantı noktasında yer alan Çekmeköy, yeni havalimanı sayesinde de gelecek vaat ediyor.


Paylaş:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İSTANBUL VE TÜRKİYE GENELİ HİZMETLERİMİZ

  1. Otel ve Otel Arsası
  2. Turistik Tesisler
  3. Hastane ve Hastane Arsası
  4. Benzinlik ve Benzinlik Arsası
  5. Tarım Arazileri ve Kredilendirme
  6. Eğitim İmarlı Arsa ve Eğitim Binaları
  7. Satılık Arsalar
  8. Kat Karşılığı Arsalar
  9. Konut İmarlı Arsalar
  10. Ticari İmarlı Arsalar
  11. Eğitim İmarlı Arsalar
  12. Sağlık İmarlı Arsalar
  13. Fabrika ve Sanayi Arsaları
  14. Hafriyat Döküm Sahaları
  15. Projeli AVM Arsaları
  16. Prefabrik Ev Yapımı
  17. Tiny House Ev
  18. Çelik Konstrüksiyon Ev
  19. Airbnb - Ağaç Ev

apay gayrimenkul

  1. İstanbul bölgesinde kat karşılığı toplu konut yeri arıyorum..
  2. Şişli bölgesinde butik kat karşılığı yerler arıyorum.
  3. Muğla bölgesinde kat karşılığı villa arsası arıyorum.

Murat APAY

Talep edilen arsalarla ilgili olarak resmi yetki belgem vardır.