0535 976 7 888

Devre Mülk Hakkında Merak Ettikleriniz?


Devre mülk nedir örnek? Konut olarak kullanılmaya uygun bir binanın daireleri yılın belli dönemlerinde farklı kişilerin kullanımına sunulabilmektedir. Ortak mülkiyet hakkı sunan bu gayrimenkul türüne devre mülkdenir. Yazlık ya da termal tatil köylerinde sıklıkla tercih edilen bir konaklama çeşididir.

Devre mülk Nedir ve Devre mülk Almak Mantıklı mı? Özellikle tatil beldelerinde yaygın bir uygulama olan devremülk, bir taşınmazı normal satış fiyatından çok daha düşük bir bedelle ve paylaşımlı olarak satın almanız anlamına gelir. Bu açıdan incelediğimizde devremülk alımı için oldukça karlı bir yatırım diyebiliriz.

Devre mülk satışı nasıl olur? Devre mülk işlemleri mülkiyet hakkı içerdiği için sadece basit bir görüşme ya da imzalanan bir sözleşme ile satılamaz. Mülkiyet hakkı tapuda tescille elde edildiği için tapu dairelerine resmi olarak satış işlemlerinin gerçekleşmesi gerekir. Resmi işlemler dışında yapılacak olan sözleşme ya da işlemler yok sayılır.

Devre mülk miras kalır mı? Devre mülk sözleşmesinde aksi kararlaştırılmamış ise devre mülk hakkı sahibi bu hakkın kullanımını başkalarına bırakabilir. Devre mülk hakkı her türlü devir ve temlike konu edilebileceği gibi miras hükümlerine göre mirasçıya da intikal eder.

Devre mülkü nasıl satarım? Devre mülk işlemleri mülkiyet hakkı içerdiği için sadece basit bir görüşme ya da imzalanan bir sözleşme ile satılamaz. Mülkiyet hakkı tapuda tescille elde edildiği için tapu dairelerine resmi olarak satış işlemlerinin gerçekleşmesi gerekir. Resmi işlemler dışında yapılacak olan sözleşme ya da işlemler yok sayılır.

Devre mülk satışı noterden yapılır mı? Noterden devremülk satışı işlemi, alıcı ve satıcı arasında yapılan bir sözleşmenin noter huzurunda imzalanmasıyla gerçekleştirilir. Bu işlem, taraflar arasında güven ve şeffaflık sağlar.

Devre mülk tapu devri nasıl yapılır? Devre mülkün tapusu da gayrimenkul tapusu gibi süresizdir, fakat devre mülkün sahibi dairesini yalnızca seçtiği tarihler arasında kullanabilir. Devre mülk tapusunu devre mülkü satın aldıktan sonra Tapu Sicil Müdürlüğü tarafından tescil ettirerek alabilirsiniz.

Devre mülk satışı ne demek? Yıl içerisinde farklı şahısların kiralayabildiği ya da yılın belirli bir dönemi için satın alınabilen gayrimenkul tipine devremülk denir. Ortak mülkiyet imkanı veren devremülk sistemi, genellikle termal tatil köyleri ya da yazlık bölgelerde tercih edilir. Devremülk en az yılda 15 gün süre ile kiralanabilir.
Paylaş:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İSTANBUL VE TÜRKİYE GENELİ HİZMETLERİMİZ

  1. Otel ve Otel Arsası
  2. Turistik Tesisler
  3. Hastane ve Hastane Arsası
  4. Benzinlik ve Benzinlik Arsası
  5. Tarım Arazileri ve Kredilendirme
  6. Eğitim İmarlı Arsa ve Eğitim Binaları
  7. Satılık Arsalar
  8. Kat Karşılığı Arsalar
  9. Konut İmarlı Arsalar
  10. Ticari İmarlı Arsalar
  11. Eğitim İmarlı Arsalar
  12. Sağlık İmarlı Arsalar
  13. Fabrika ve Sanayi Arsaları
  14. Hafriyat Döküm Sahaları
  15. Projeli AVM Arsaları
  16. Prefabrik Ev Yapımı
  17. Tiny House Ev
  18. Çelik Konstrüksiyon Ev
  19. Airbnb - Ağaç Ev

apay gayrimenkul

  1. İstanbul bölgesinde kat karşılığı toplu konut yeri arıyorum..
  2. Şişli bölgesinde butik kat karşılığı yerler arıyorum.
  3. Muğla bölgesinde kat karşılığı villa arsası arıyorum.

Murat APAY

Talep edilen arsalarla ilgili olarak resmi yetki belgem vardır.