0535 976 7 888

Tarlaya, Bağa ve Bahçeye Nasıl Ev Yapılır?



SATIN ALDIĞINIZ VEYA ALACAĞINIZ BAĞ YA DA TARLAYA EV YAPMAK

  1. Arazinizin niteliği TARLA olmalıdır. 
  2. 5.000 m2 ve üzerinde olmalıdır. (5.050m2-5100m2-5200m2 ve üzeri)
  3. Kadastral yolu olmalıdır.
Yukarıdaki koşullar sağlandıktan sonra ilgili Belediye ve Tarım İl Müdürlüğüne gidilmesi gerekmektedir. 

Arazinizin niteliği BAĞ ise;

  1. Arazinizin niteliği BAĞ olmalıdır.
  2. 3.000m2 ve üzerinde olmalıdır. (3.050m2-3100m2-3200m2 ve üzeri)
  3. Kadastral yolu olmalıdır. 
Yukarıdaki koşullar sağlandıktan sonra ilgili Belediye ve Tarım İl Müdürlüğüne gidilmesi gerekmektedir. 


EN ÇOK SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI

Yeni yasaya göre tarlaya ev yapılır mı? İmar Kanunu, tarlaların üstüne normal şartlarda imar olmadığı için inşaata müsaade etmiyor. Mücavir alan ya da belediye sınırları içinde olması şartı ile bu alanlar için imar izni ve yapı ruhsatı alarak ihtiyaca yönelik ev, bağ evi, müştemilat vb. yapmak mümkündür.

En az kaç dönüm tarlaya ev yapılır? Bu sorunun cevabını evet olarak verebiliriz. Çünkü en az 5 dönüm bir tarlaya ev yapabiliyorsunuz. Bunun dışında kalan daha küçük arsalarınız varsa herhangi bir yapı inşa edemezsiniz. Tarlaya prefabrik ev yapılır mı sorusu da çok merak ediliyor.

Tarım arazisine yapılan evler yıkılacak mı? Gerekli izinler alınmaksızın tarım vasıflı araziye ev yapmak, kanunlara aykırı bir uygulamadır. Bunların tespit edilmesi neticesinde izinsiz bütün yapıların 1 ay içinde yıkılması gerekmektedir.

Tarlaya bağ evi yapmak için nereden izin alınır? Tarlaya ev yapmak için söz konusu tarlanın bulunduğu belediyeye başvurmanız gerekiyor.

Tarlaya bağ evi ruhsatı nasıl alınır? Öncelikle tarlanın bulunduğu bölgeye ait belediyeye gidilmeli ve arsanın belediye tarafından mutlaka sorgulatılması gerekmektedir. Daha sonra tarlanın tapusu da dahil olmak üzere, tarla ile alakalı bütün belgeler alınmalı ve imar izni maliyeti ödenmelidir.

Tarlaya ev yapmak için kimden izin alınır? Tarlaya Ev Yapma İzni Nereden Alınır? Tarlaya ev yapmak için tarlanın yer aldığı belediyeye başvurmanız gerekir. İmar izni için belediyeden bilgi alabiliriniz. Aynı zamanda arsanın belediye tarafından sorgulanması gerekiyor.

Bağ evi yapmak yasal mı? Bağ evi yapılırken projenin valilik onayının alınması ve bunun ilgili muhtarlığa bildirilmesi gerekir. Yapılmak istenen bağ evleri ruhsat alınarak inşa edilebilir.

Imarsız yere bağ evi yapılır mı? Fakat bu durumda çok sıkı prosedürlere hazırlıklı olmalısınız. Gelin bu sorunun cevabına detaylı bir şekilde bakalım. Tarla, bağ, bahçe gibi arazilerin imarı yoktur.Bu araziler imarsız toprak parçalarıdır ve bu arazilere ev yapmada herhangi bir sakınca yoktur.

Bağ evi yapma şartları nelerdir? İmar durumu olumlu olmalıdır. -Belediyeler tarafından verilen imar durumu ve imar izin maliyeti, Tarla alanının %5'i kadar, maksimum 250 metrekare olmalıdır. Yolun ve parselin sınırlarına 5 metreden fazla yaklaşmamalıdır.

Arazinizin niteliği BAHÇE ise;

Bağ/bahçe imarına ev yapılır mı? Yapılacak evin en fazla iki katı olması gerekir. -Söz konusu arsanın en az 5.000 metrekare olması gerekmektedir. Bunun altındaki tarlalara ev ya da herhangi bir yapı yapılamaz.

İmarsız arsaya hangi ev yapılır? İmarı olmayan arsaya prefabrik ev yapılmasının temel şartı, arsanın yola cephesinin bulunmasıdır. Kadastro cepheli imarsız arsalarda en fazla %5 imar izni bulunmaktadır. Ayrıca imarsız arsaya maksimum 250 m2 büyüklüğünde prefabrik ev yapılabilir.





Paylaş:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İSTANBUL VE TÜRKİYE GENELİ HİZMETLERİMİZ

  1. Otel ve Otel Arsası
  2. Turistik Tesisler
  3. Hastane ve Hastane Arsası
  4. Benzinlik ve Benzinlik Arsası
  5. Tarım Arazileri ve Kredilendirme
  6. Eğitim İmarlı Arsa ve Eğitim Binaları
  7. Satılık Arsalar
  8. Kat Karşılığı Arsalar
  9. Konut İmarlı Arsalar
  10. Ticari İmarlı Arsalar
  11. Eğitim İmarlı Arsalar
  12. Sağlık İmarlı Arsalar
  13. Fabrika ve Sanayi Arsaları
  14. Hafriyat Döküm Sahaları
  15. Projeli AVM Arsaları
  16. Prefabrik Ev Yapımı
  17. Tiny House Ev
  18. Çelik Konstrüksiyon Ev
  19. Airbnb - Ağaç Ev

apay gayrimenkul

  1. İstanbul bölgesinde kat karşılığı toplu konut yeri arıyorum..
  2. Şişli bölgesinde butik kat karşılığı yerler arıyorum.
  3. Muğla bölgesinde kat karşılığı villa arsası arıyorum.

Murat APAY

Talep edilen arsalarla ilgili olarak resmi yetki belgem vardır.