0535 976 7 888

Tapu Tahsis Belgesi Nedir?


Tapu Tahsis Belgesi Nedir? Tapu tahsis belgesi; imar planı yapılacak kamu arazisi üzerinde gecekondu sahibi olan kişilerin mağduriyetini engellemek için verilen bir belgedir. Böylece bu alanların tapusu devlette kalsa da tapu tahsis belgesi olan kişilerin, geçici süreliğine ilgili gayrimenkulü kullanma hakkı olmaktadır.

Tapu tahsis belgeli yer satın alınır mı? Tapu tahsis belgeli bir yeri tapu tahsis belgesi olan kişiden ancak 2981 sayılı Kanunda sayılan şartları taşıyan kişi satın alabiliyor. Satış için sözleşme yapılması gerekiyor.

Tapu tahsis belgesini nasıl alabilirim? Tapu tahsis belgesi ön tapu belgesi yerine geçer. Gecekondunun bulunduğu araziyle alakalı bir proje başlanacak olması halinde tapu tahsis belgesi belediyeye müracaat edilerek tapuya çevrilebilir. Tapu tahsis belgesi gecekondunun bağı olduğu belediyeden ya da İl Özel idaresinden kolaylıkla alınabilir.

Tapu tahsis belgesi ne demektir? İmar ve gecekondu yönetmelikleri içerisinde belirlenen kurallar nezdinde belediye, hazine, il özel idaresi, vakıflar ve diğer kamu kurumlarının sahip olduğu taşınmazların ilgili şahıslara ayrılmasına ya da verilmesine de tapu tahsisi denir. 2981 sayılı kanun gereğince tapu tahsisi, kişilere mülkiyet hakkı verebilir.

Tapu tahsis belgesi tapuya nasıl dönüşür? Dilekçe ile Belediye ve mücavir alan sınırları içinde Belediyelere; Belediye ve mücavir alan sınırları dışında ise valiliğe bizzat müracaat edilmesi gerekiyor. Müracaat işlemlerinden sonra incelenen belgelerle birlikte 2 ay içinde tapu tahsis belgesinin tapuya çevrilmesi işlemi gerçekleştirilmiş oluyor.

Tapu tahsis belgesi ile tapu alınır mı? Bu belge sayesinde kamu arazilerine inşa edilmiş olan gayrimenkuller için para cezası uygulanmaz. Aynı zamanda bu kişilerin tahliyesi de istenmez. Ancak, bu belge kesinlik mülkiyet hakkı yani tapu yerine geçmez.

Tapu tahsis belgesi mülkiyet hakkı verir mi? Tapu tahsis belgesinin tapuya tescil şartları: Öncelikle ilgili kişilerin elinde hukuka uygun ve geçerli bir tahsis belgesinin bulunması gerekir. Tahsis belgesinin nasıl alınacağı yukarıda izah edilmiştir. Tahsis belgesi tek başına bir mülkiyet hakkı ifade etmemektedir.

Tapu tahsis belgesi ne zaman verildi? Tapu tahsis belgesi sayesinde, kamu arazisi üzerindeki gecekondular için yıkım ya da para cezası gibi durumlar söz konusu olmaz. Tapu tahsis belgesinin hukuki dayanağı 2981 sayılı imar affı kanunudur. Bu kanun 1984 yılındaTürkiye Büyük Millet Meclisinde çıkarılmıştır.

Tahsis işlemi ne demek? Tahsis. Tahsis İşlemi; Hazinenin Özel Mülkiyetindeki ve Devletin Hüküm ve Tasarrufu Altındaki taşınmazların, kamu idareler için gerekli olanlarının, mülkiyeti Hazine'de kalmak kaydıyla yasal düzenlemeler doğrultusunda ihtiyaç sahibi kamu idaresinin kullanımına verilmesidir. İmar ve gecekondu yönetmelikleri içerisinde belirlenen kurallar nezdinde belediye, hazine, il özel idaresi, vakıflar ve diğer kamu kurumlarının sahip olduğu taşınmazların ilgili şahıslara ayrılmasına ya da verilmesine de tapu tahsisi denir. 2981 sayılı kanun gereğince tapu tahsisi, kişilere mülkiyet hakkı verebilir.

Tahsis edilmesi ne demek? Tahsis kelimesi bir şeyi özel olarak birine veya bir yere ayırmak anlamına gelmektedir. Arapçadan dilimize geçmiş olan bu kelimenin dilimizde yaygın olarak kullanıldığı görülmektedir. Tahsis kelimesi hem günlük hayatta hem resmi yazı dilinde kullanılmaktadır.

Tahsis anlamı ne? Tahsis İşlemi; Hazinenin Özel Mülkiyetindeki ve Devletin Hüküm ve Tasarrufu Altındaki taşınmazların, kamu idareler için gerekli olanlarının, mülkiyeti Hazine'de kalmak kaydıyla yasal düzenlemeler doğrultusunda ihtiyaç sahibi kamu idaresinin kullanımına verilmesidir.

Tahsis belgesi ne işe yarar? Tapu Tahsis Belgesi: 2981 sayılı İmar Affı Kanunu uyarınca hazine, belediye, il özel idaresine ait veya Vakıflar Genel Müdürlüğünün idare ettiği arsa veya araziler üzerinde yapılan gecekondulara yönelik olarak yapılan başvurular üzerine düzenlenen hak sahipliğini gösteren belgedir.
Paylaş:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İSTANBUL VE TÜRKİYE GENELİ HİZMETLERİMİZ

  1. Otel ve Otel Arsası
  2. Turistik Tesisler
  3. Hastane ve Hastane Arsası
  4. Benzinlik ve Benzinlik Arsası
  5. Tarım Arazileri ve Kredilendirme
  6. Eğitim İmarlı Arsa ve Eğitim Binaları
  7. Satılık Arsalar
  8. Kat Karşılığı Arsalar
  9. Konut İmarlı Arsalar
  10. Ticari İmarlı Arsalar
  11. Eğitim İmarlı Arsalar
  12. Sağlık İmarlı Arsalar
  13. Fabrika ve Sanayi Arsaları
  14. Hafriyat Döküm Sahaları
  15. Projeli AVM Arsaları
  16. Prefabrik Ev Yapımı
  17. Tiny House Ev
  18. Çelik Konstrüksiyon Ev
  19. Airbnb - Ağaç Ev

apay gayrimenkul

  1. İstanbul bölgesinde kat karşılığı toplu konut yeri arıyorum..
  2. Şişli bölgesinde butik kat karşılığı yerler arıyorum.
  3. Muğla bölgesinde kat karşılığı villa arsası arıyorum.

Murat APAY

Talep edilen arsalarla ilgili olarak resmi yetki belgem vardır.