0535 976 7 888

SORSAN HERKES MÜSLÜMAN İŞ PARAYA GELİNCE DİN TÜCCARI

Türkiye ne hale geldi. Modern görüntüler yüzünden inanç ve kültürümüzün yerle bir olmasından hiç rahatsızlık duymayan bazı çevreler, kültürel yıkıma son hızıyla devam ediyor. Şişli Belediyesi tarafından Cumhuriyet Mahallesi'nde bulunan İncirli Dede Türbesi'nin yeni yapılan iki gökdelenin görüntüsünü bozduğu gerekçesiyle yıkıldığı ortaya çıktı. Vatandaşlar 'Türbenin yıkılmasından dolayı büyük üzüntü duyduklarını ve vicdanen hiç rahat olmadıklarını ifade ederek tepki göstermişlerdi. 

İncirli Dede Bomonti'deki gökdelenlere yenildi


Rivayete göre geçmişi İstanbul'un fethine dayanan İncirli Dede Türbesi'nin milyon dolarlık gökdelenlerle komşuluğu kısa sürdü.

     Bir tarafta 54 katlı Ant Hill Residence, diğer tarafta yedi yıldızlı odalarıyla Rixos, biraz ötesinde Bomonti Apartman, Elysium Fantastik gibi kentin yeni star binaları... 
Bomonti’de milyon dolarlık fiyatlarıyla birbiri ardına gerçekleşen gökdelenlerin arasında sıkışıp kalan bir İncirli Dede Türbesi vardı... 

     Anlatılan hikâyeye göre İstanbul’un fethi sırasında silah arkadaşı Yakup Baba ile birlikte şehit düşmüştü. Zaman içinde efsaneleşen mezarı Türkiye’nin dört bir tarafından gelen ziyaretçileriyle kentin kutsal mekânlarından, adaklar adanan türbelerinden biri haline gelmişti. Çok katlı modern binalar peş peşe yükselirken, mütevazı İncirli Dede Türbesi bu modernizmle çelişki teşkil etmeye başladı. Mahallede, “restore edilecek, mezar çıkarılacak ve yerine daha güzel bir türbe inşa edilecek” söylentisi dolaşıyordu. Bir sabah bir kalktık ki İncirli Dede’nin yeri boş, geride hafriyatı yapılmış, residence bahçelerine katılmayı bekleyen bir arazi kalmış. Kendi aralarında para toplayıp türbenin bakımını yapan mahalleli şaşkın. Kimi “Şişli Belediyesi kazmış, türbenin altında kemik bulamamış” kimi ise “Başka yere taşımışlar ama nereye taşındığı belirsiz” diyor. 
İnsanın aklına Türkiye’nin iman ve imar ilişkisini çok güzel özetleyen “İnşaat ya resulullah” kapağıyla Birikim dergisi geliyor. Evet İncirli Dede gitti, eskiden üzerinde bulunduğu cadde ise hâlâ onun adını taşıyor. Yani kendi gitti ismi kaldı yadigâr... 

Gökdelenlerin gölgesinde kayboldu. Evet aslında olan tam anlamıyla bu türbe insanın inancının somut bir göstergesiyse metrekaresi 20.000 TL olan bir yerde inançlar pazarlanır. Hatta para uğruna ölünün mezarı kaybedilir. Mezarı kaybetmek zorundasınız çünkü orada kemik bulursanız mezarı yıkamayacaksınız. Anıtlar kurulunun prosedürüne göre mezarın içinin boş olması gerekiyor ancak bu yolla mezarın içi boş denilerek yıkıma başlanacaktı. Bu uygulamayı bilen Anıtlar Kurulu, türbenin yerinin arsa değerinin önemi bakımından dini imanı bir kenara bırakıp insanların inançlarını bir kenara bırakıp bu türbeyi buradan nasıl kaldırırız düşüncesine girdiler mezarın içini boşalttılar. Boşaltma işlemi bittikten sonra Anıtlar Kurulu'ndan bilir kişiyi yönlendirirsin o da mezara bakıp içi boş olduğunu söyleyip şeytanca amaçlarına ulaştılar. 

Gökdelenler gölgesinde bir türbe sorunu yaşanmaktaydı. Eskiden burada Cingeneler yaşamlarını sürdürüyordu. Cingenelere de para lazım ama onlar daha rahat yaşayabilmek için mezar boşaltmazlar onurlu insanlardır. Feriköy Cumhuriyet Mahallesi'nde bulunan İncirlidede Caddesi eskiden boklu dereydi ama şerefli bir dereydi Türbesine sahip çıkmasını biliyordu. Devletimiz Şişli Bomonti bölgesini gökdelenler bölgesi ilan etmişti zaten Bomonti Tüneli'nin çıkış noktasında yer almaktaydı. Ant Hill gökdeleni binasını dikmişti imarda vs belediyeyle anlaşarak inşaatına başladı. Onun yanındaki Arista gökdelenin yapılması için ikisinin ortasında bulunan Türbe rahatsız ediciydi. Malum ya zenginler oturacaktı sanki Türbe fakirlik abidesiydi. Rahatsız ediyordu işte inşaatın yapımına değil. İnşaatı yapanların ve orada oturanların lanet olası göz zevki bozulacakmış. Para bok gibi olunca Şişli Belediyesi'ne durum anlatılır hemen çözüm bulunur. Türbenin içi boşaltılır sonra bilir kişi denetlemeye gidince içinin boş olduğunu görür ve yıkıma başlarlar. Tüm bunlar için bağış adı altında bu rezil işi yapanlara paraları dağıtılır. Bu türbenin yapıldığı arsanın rayiç bedeli 20.000 TL'dir. Eğer bu türbe metrekare birim fiyatı 1000TL-2000TL'lik yerde olsaydı hala incirli dede yerinde duruyordu. 

Sonuç olarak inancınız para karşısında düşünce değiştiriyorsa yaptığınız iş günah'tır. 
Para karşısında Türbe yıkıldı rüşvetler dağıtıldı. 
Türbenin yeri Ant Hill gökdelenine ve Arista Gökdelenine imar konusunda problem bile çıkarmıyordu sadece çevre kirliliği işte tam anlamıyla konu bu ''Çevre Kirliliği'' paranın karşısında inancınız çevre kirliliği yapıyorsa, siz lanetlenmiş bir insansınız. İncirli Dede sizi orada bekliyor olacaktır. 



Paylaş:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İSTANBUL VE TÜRKİYE GENELİ HİZMETLERİMİZ

  1. Otel ve Otel Arsası
  2. Turistik Tesisler
  3. Hastane ve Hastane Arsası
  4. Benzinlik ve Benzinlik Arsası
  5. Tarım Arazileri ve Kredilendirme
  6. Eğitim İmarlı Arsa ve Eğitim Binaları
  7. Satılık Arsalar
  8. Kat Karşılığı Arsalar
  9. Konut İmarlı Arsalar
  10. Ticari İmarlı Arsalar
  11. Eğitim İmarlı Arsalar
  12. Sağlık İmarlı Arsalar
  13. Fabrika ve Sanayi Arsaları
  14. Hafriyat Döküm Sahaları
  15. Projeli AVM Arsaları
  16. Prefabrik Ev Yapımı
  17. Tiny House Ev
  18. Çelik Konstrüksiyon Ev
  19. Airbnb - Ağaç Ev

apay gayrimenkul

  1. İstanbul bölgesinde kat karşılığı toplu konut yeri arıyorum..
  2. Şişli bölgesinde butik kat karşılığı yerler arıyorum.
  3. Muğla bölgesinde kat karşılığı villa arsası arıyorum.

Murat APAY

Talep edilen arsalarla ilgili olarak resmi yetki belgem vardır.