0535 976 7 888

Emekli TOKİ evleri başvuru şartları neler? İl il TOKİ 2016 emekli konutları başvurusu

2016 TOKİ emekli evleri başvuruları başladı! 18 ilde satışa sunulan Emekli TOKİ evlerine başvurular başladı. TOKİ emeklilere özel konut kampanyasının şartları neler, nasıl başvurulur, hangi bankaya para yatırılır gibi soruların yanıtı için tıklayın.

18 ilde satışa sunulan Emekli TOKİ evlerine başvurular başladı. TOKİ emeklilere özel konut kampanyasının şartları neler, nasıl başvurulur, hangi bankaya para yatırılır gibi soruların yanıtı için tıklayın.
TOKİ'nin emekliler için 18 ilde satışa sunduğu 3 bin 361 konuta ilgi büyük. TOKİ Adana'daki 300 emekli evi için ilk 3 günde 15 bin emekli başvuru yaptı! Rekorlar alt üst oldu... İşte 18 ilde satışları 31 Mart tarihine kadar devam edecek olan Emekliye ucuz konut haberi...
TOKİ 18 ilde ucuz konut başvuruların başladığı illerde rekorlar gelmeye başladı. TOKİ emekli evleri başvuruları büyük hızla devam ederken 3 günde 15 binden fazla emekli konut almak için TOKİ evlerine başvuru yaptığı kaydedildi. Peki TOKİ emekli evleri  hangi illerde, başvuru şartları ve detaylı tüm bilgiler için haberimizi tıklayın. TOKİ emeklilere özel evlerin bulunduğu iller nereler?​
Bu konutlar için ön talepler 1 hafta önce 14 Mart tarihinde başladı. Sadece Adana Sarıçam'daki 300 konuta başvuruların ilk 3 gününde 15 bin emekli başvurdu. Takvim'in haberine göre, Tüm İşçi Emeklileri Derneği Adana Çukurova Şube Başkanı Rafet Kaya, "300 konuta 3 günde yaklaşık 15 bin kişi başvurdu. Toplamda 50-60 bin kişinin başvurmasını bekliyoruz" dedi. 18 ildeki 3 bin 361 konut için ön taleplerin alınmasına 31 Mart'a kadar devam edilecek. Başvuruların konutlardan fazla olması halinde 'hak sahibi belirleme kurası' çekilecek.
Yüzbinlerce emekli ev sahibi olmak için kira öder gibi evleri satın alabilecek. EmlakPencerem.com muhabiri TOKİ emekli evleri hakkında son bilgilere ilişkin haberleri derledi. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), emeklilere "İkinci Bahar" projesi kapsamında 18 ilde 3 bin 361 konut satışının gerçekleştirileceği yeni bir kampanya başlattı. Konutların başvuruları 14-31 Mart 2016 tarihleri arasında almaya başladı. İlk başvurular bugün itibariyle yapılacak. Başvuru bedeli 500 TL. 
Bu haberleri mutlaka okumalısınız
TOKİ dar gelirli, emekli, şehit aileleri, gazi, dul ve yetimler için çalışmalarını devam ettirirken, vatandaşın kira öder gibi ev sahibi olması için çalışmalarını sürdürüyor. TOKİ'nin  "İkinci Bahar" projesi ile farklı şehirlerde aşamalı olarak hayata geçirilen konut projelerinden konut sahibi olmayan emekliler için yüzde 25 kontenjan ayırıyor. Ayrıca talep örgütlenmesi modeli ile de valilikler ve belediyeler üzerinden emeklilerin talepleri alınarak, yeni konut projeleri hayata geçiriliyor. 9-30 Aralık 2015 tarihleri arasında 17 ilde inşa edilecek 4 bin 340 konut için emeklilerin ön taleplerini alan ve kura ile hak sahiplerini belirleyen İdare, yoğun talep üzerine 14-31 Mart 2016 tarihleri arasında başburuların gerçekleştirebileceği ve 2015 sonrasında ikinci defa 2016'nın yeni kampanyasını başlattı. TOKİ emekli evleri başvuruları bugün start aldı.
14 – 31 Mart 2016 tarihlerinde ön talep toplanacak iller şöyle: 
TOKİ Balıkesir konut projesi  – Manyas: 500 adet konut, 
TOKİ Adana konut projesi – Sarıçam: 300 adet konut, 
TOKİ Aksaray Merkez konut projesi : 300 adet konut, 
TOKİ Aksaray konut projesi  – Güzelyurt: 56 konut,
TOKİ  Kocaeli konut projesi – Kandıra: 272 adet konut, 
TOKİ Eskişehir konut projesi – Tepebaşı: 250 adet  konut,
 TOKİ Kayseri konut projesi – Mimarsinan: 250 adet konut, 
TOKİ Kastamonu konut projesi  – Merkez: 200 adet konut, 
TOKİ Kastamonu konut projesi – Taşköprü: 250 adet konut, 
TOKİ Bilecik konut projesi – Bozüyük: 197 adet konut, 
TOKİ Hatay konut projesi  – Reyhanlı: 150 adet konut, 
TOKİ Çankırı konut projesi  – Kurşunlu:150 adet konut, 
TOKİ Sivas konut projesi  – İmranlı:121 adet konut, 
TOKİ Manisa konut projesi  – Demirci: 94 adet konut, 
TOKİ Kahramanmaraş konut projesi – Türkoğlu: 75 adet konut, 
TOKİ Erzincan konut projesi  – Çağlayan: 44 adet konut, 
TOKİ Niğde konut projesi  – Çiftlik: 43 adet konut,  
TOKİ Bolu konut projesi  – Mengen – Poyrazköy: 28 adet konut,
TOKİ  Burdur konut projesi  – Çavdır: 24 adet konut, 
TOKİ Edirne konut projesi  – Lalapaşa: 33 adet konut, 
TOKİ Edirne konut projesi – Süloğlu: 24 adet konut.  
 Emeklilere “ikinci bahar projesi” bilgilendirme duyurusu
Konut ve inşaat sektörünün öncü kuruluşu Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), 81 ilde 3 bini aşkın şantiye ile hayata geçirdiği 700 bine yakın konut ve sosyal yaşam projesi içinde, emeklilere özel uygulama başlatıyor.
İkinci Bahar Projesi ile ülkemizin farklı şehirlerinde aşamalı olarak hayata geçirilmekte olan TOKİ konut projelerinde, konut sahibi olmayan emeklilerimize yüzde 25 kontenjan ayrılıyor.
Mevcut üretimlerdeki yüzde 25 emekli kontenjanı uygulamasının yanı sıra, doğrudan emeklilerimizin talepleri ile yepyeni konut projeleri hayata geçiriliyor.
Samimi, sıcak, insan ilişkilerinin ön planda olduğu yeni yerleşimler yeni şehirler kuran TOKİ, emeklilerimizin beklentilerine yanıt veren, 240 aya varan uygun ödeme koşulları ile ekonomik ölçekte bütçelerini gözeten projeler geliştiriyor. Bugün “Doğrudan İdare Uygulaması” ve “Emeklilerin Talebi” ile konut projeleri yapılıyor.

15 soruda doğrudan idare uygulaması olan emekli konut projeleri
1. Hangi ilde emeklilere yönelik konut satışının olduğunu nasıl öğrenebilirim?
Web sayfamızdaki “ Emeklilere Özel” bölümünden, tüm illerdeki konut satışları hakkında detaylı bilgi edinebilirsiniz. Ayrıca “Talep Satış Teslim” bölümünden tüm konut satışlara ilişkin verilere ulaşabilirsiniz.
2. İstenilen her ilde emekliler tarafından konut alımı için başvuru yapılabilir mi?
İdaremizce kuralı satışa sunulan alt gelir grubu projelerinde, ikamet ya da nüfusa kayıtlı olma şartı aranmaktadır. İlgili projelerin satış duyurularında bu bilgiler detaylı olarak belirtilmektedir.
3. Emeklilerin başvuru yapabilmesi için Emekli Derneklerine üye olması gerekir mi?
Hayır, gerekmez. Başvuru için Emekli Derneklerine üyelik mecburiyeti bulunmamaktadır.
4. Emekli eşlerin her ikisi de konut satışları için ayrı ayrı başvuru yapabilir mi?
Hane halkı adına sadece bir başvuru yapılabilmektedir. Yani emekli eşlerden sadece biri başvuruda bulunabilir.
5. Adıma kayıtlı hisseli bir apartman dairem / müstakil konutum (satın alma ya da miras yoluyla intikal etmiş konut) var. Bu benim başvuru yapmama engel mi?
Emekli kategorisinde başvuruda bulunan başvuru sahibinin, kendisine, eşine ve velayeti altındaki çocuklarına (18 yaşının altındaki çocuklar) ait tapuda kayıtlı kat irtifaklı / kat mülkiyetli herhangi bir bağımsız bölümün veya müstakil bir konutunun olmaması gerekmektedir. Eşlerden biri üzerine dahi bağımsız bölüm/ konut (hissesiz) bulunması halinde, eşlerden ikisi de başvuru yapamaz. Konutun eş ve velayet altındaki çocuklar dışında kalan 3. kişilerle hisseli olması halinde, eşlerden yalnızca biri başvuru yapabilir.
6. Üzerimde tapuya kayıtlı hiçbir gayrimenkul yok ama yüklü miktarda param var? Nakit varlığım başvuru yapmaya engel teşkil eder mi?
Emekli kategorisinde başvuruda bulunan başvuru sahibinin, kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocuklarının aylık net gelirinin 3.200,-TL’yi geçmemesi şartı (herhangi bir sosyal güvencesinin olup olmadığına bakılmaksızın) aranmakta olup; kişilerin para veya benzeri taşınabilir varlıklarının olması başvuruya engel teşkil etmemektedir.
7. Vefat eden emeklilerin dul veya yetimleri emekli başvurusunda bulunabilir mi?
Emeklilerin bizzat kendilerinin emekli kategorisi için başvuruda bulunması gerekmektedir. Vefat eden emeklilerin yakınları, vefat eden emekli adına bu kategori için başvuruda bulunamazlar. Ancak, vefat eden emeklinin eşi ya da diğer yakınları emekli ise, bu kişiler sadece kendileri adına başvuruda bulunabilirler.
8. Emekli vatandaşlar için konut satışlarında ne tür bir ayrıcalık tanınıyor?
Emekli vatandaşlarımıza, Alt Gelir Grubu projelerinde kuralı satışa sunulan konut sayısının %25’i kadar kontenjan ayrılmakta ve hak sahipleri kura ile belirlenmektedir. Kura sonucu hak sahibi olamayan başvuru sahipleri, diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile tekrar kuraya tabi tutulma hakkına sahiptir.
9. Satışa sunulan konutlara emekli başvuruları nereye ve ne zaman yapılabilir?
Tüm satışlarımızda başvurular sadece ilgili Halk Bankası veya Ziraat Bankası şubelerine, satış duyurularında ilan edilen süreler içerisinde yapılabilmektedir.
10. Başvuru esnasında hangi belgelerin ibraz edilmesi gerekmektedir?
Emeklilerin Sosyal Güvenlik Kurumundan alınmış emekli kimlik belgesini veya emekli olduğunu gösteren “Belgeyi” ibraz etmesi yeterlidir.
11. Başvurular sonrasında hak sahipleri ve konutları nasıl belirleniyor?
Alt Gelir Grubu projelerinde kuralı satışa sunulan konut sayısının %25’ine isabet eden konut adedinden fazla emekli başvurusu olması halinde, başvuruların tamamlanmasından sonra, başvuruda bulunanların, noter huzurunda “Konut Alma Hakkı ve Konut Belirleme Kurası” çekilmektedir. Kura çekim işlemleri projede ilan edilen kategori önceliğine göre gerçekleştirilmektedir. Kura sonucu hak sahibi olamayan başvuru sahipleri, diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile tekrar kuraya tabi tutulma hakkına sahiptir.
Konut sayısından daha az başvuru olması halinde “Konut Alma Hakkı ve Belirleme Kurası” çekilmeyerek, İdarenin belirleyerek kullanıma açacağı bloklar arasından, kategori önceliğine göre başvuru sırası esas alınarak konut seçimleri yapılmaktadır.
12. Belirlenen konutun büyüklüğü, katı, cephesi, fiyatı vb. sebeple istenilmemesi halinde neler yapılabilmektedir?
Kura sonrası kişiler kendilerine çıkan konutu dilerlerse Gayrimenkul Satış Sözleşmesi imzalama dönemi içerisinde ilan edilen banka şubesine gönderilen “Becayiş” dilekçesini doldurarak bir başka hak sahibi ile değiştirebilirler. Ancak bu işlem kişiler Gayrimenkul Satış Sözleşmesi imzalamadan önce yapılmak zorundadır. Sözleşme imzalayan kişiler becayiş hakkını kaybetmiş sayılırlar. Sözleşme imzalama dönemi içinde sözleşme imzalamayanların konut hakları kullanılmamış sayılır ve başvuru bedelleri sözleşme imzalama döneminden sonra kendilerine kesinti yapılmadan iade edilir.
13. Emekliler için satışa sunulan konutlarda belirli süreli ikamet zorunluluğu var mı?
İdaremizce satışa sunulan Alt Gelir Grubu Projelerinde; sözleşme imzalanan konut için borç bitene kadar, alıcının veya ailesi için ikamet koşulu aranmakta olup, alıcının kendisinin, eşinin veya çocuklarının söz konusu konutta ikamet etmediklerinin tespit edilmesi halinde sözleşmeleri feshedilmektedir. (Konutlar kiraya verilemez.)
Alt Gelir Grubu Projelerinde hak sahibi olup sözleşme imzalayanların konutları borçları bitene kadar devredilememektedir.
14. Satış öncesi ön kayıt imkanı var mı?
Satış öncesi ön kayıt yapılmamaktadır.
15. TOKİ’nin emekliler için satışa sunacağı konutlara sadece Bireysel Emeklilik ile emekli olan vatandaşlar başvuru yapabilir mi?
Hayır, yapamaz. TOKİ’nin emekliler için satışa sunacağı konutlara başvuru yapabilmek için Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan emekli olma şartı aranmaktadır.


Paylaş:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İSTANBUL VE TÜRKİYE GENELİ HİZMETLERİMİZ

  1. Otel ve Otel Arsası
  2. Turistik Tesisler
  3. Hastane ve Hastane Arsası
  4. Benzinlik ve Benzinlik Arsası
  5. Tarım Arazileri ve Kredilendirme
  6. Eğitim İmarlı Arsa ve Eğitim Binaları
  7. Satılık Arsalar
  8. Kat Karşılığı Arsalar
  9. Konut İmarlı Arsalar
  10. Ticari İmarlı Arsalar
  11. Eğitim İmarlı Arsalar
  12. Sağlık İmarlı Arsalar
  13. Fabrika ve Sanayi Arsaları
  14. Hafriyat Döküm Sahaları
  15. Projeli AVM Arsaları
  16. Prefabrik Ev Yapımı
  17. Tiny House Ev
  18. Çelik Konstrüksiyon Ev
  19. Airbnb - Ağaç Ev

apay gayrimenkul

  1. İstanbul bölgesinde kat karşılığı toplu konut yeri arıyorum..
  2. Şişli bölgesinde butik kat karşılığı yerler arıyorum.
  3. Muğla bölgesinde kat karşılığı villa arsası arıyorum.

Murat APAY

Talep edilen arsalarla ilgili olarak resmi yetki belgem vardır.