0535 976 7 888

Kredisi Çıkmayan Nereden Para Bulabilir?

Bankalar, düzenli ve zamanında ödeme yapan, kredi notu kredi kullanmaya uygun olan müşterilerinin kredi taleplerini çok kısa sürede değerlendirip aynı gün kredi tutarını müşterilerine teslim etmektedir. Ancak kredi notu düşük olan ve bankacılar için risk taşıyan kişilere kredi vermezler. Kredi kullanamayan ama paraya ihtiyacı olanlar ise farklı para bulma yöntemlerini denemektedir. Bu yazımızda bankaların hiç bir ürün ve hizmetlerinden faydalanamayıp para bulamayan kişilerin para bulma yollarından bahsedeceğiz.
Son zamanlarda ismini duyduğunuz yeni bir gayri resmi kredi türü ortaya çıktı. Telefon kredisi adı verilen para bulma yönteminde, cep telefon operatörlerinin faturalı hat kullanan müşterilerine aylık fatura bedeli dışında taksitli yeni cep telefon satışı yapmaktadır. Alınan bu telefon daha ambalajı açılmadan hemen oracıkta cep telefon bayisi tarafından %50’lere varan düşük fiyattan satın almaktadır.
Bayi, faturalı hattı üzerine telefon alan kişiye parayı vermekte ve böylece kısa yoldan para elde edilmiş olunmaktadır. Buna benzer diğer bir para bulma yöntemi ise senetle alınan malların yine ambalajları açılmadan bayilere indirimli fiyata satılmasıdır. Bankadan kredi kullanmadığı için para kaynağı arayan kişiler, senet karşılığı beyaz eşya, elektrik ve elektronik eşyaları almaktadır. Alınana bu eşyalar yine %50’lere varan düşük fiyata bayi tarafından satın alınmaktadır.
Senetle eşya alan kişi yine kısa yoldan nakit ihtiyacını karşılamış oluyor. Bir diğer para bulma yöntemi ise tefeciliktir. En tehlikeli yol olan tefecilik sisteminde piyasada ki faiz oranlarının 10 katına kadar faizle para verenler bulunmaktadır. Ülkemizde tefecilik suç olduğu için tefeciliği ticaret adı altında yürütmeye devam ediyorlar.
Örneğin bazı kuyumcular senet karşılığında altın verilmiş gibi gösterip para vermektedirler. Ancak yukarıda da belirttiğimiz gibi yüksek faiz oranını da senette ki alacak kısmına ekleyip ya vade tarihi belirliyor ya da taksitli ödeme imkânı sunuyor. Yine bazı tefeci kuyumcular dışında hayali mal ve hizmet satışı gösterilip senet karşılığında para verenler bulunmaktadır.
Bu kişiler bir de devlete karşı sanki gerçekten ticaret yapan ve vergi veren vatandaş numarası yapıp, devlete ödeyeceği vergileri de, uyguladığı faiz oranını da senede eklemektedir. Eğer ki tefeciye borcunuzu tamamını ödeyip senedinizi aldıysanız ne mutlu size. Çünkü bazı tefeci mağdurları aldıkları borçlarını ödemelerine rağmen asıl borcun daha üstünde tefeciye para kaptırdıkları bilinen bir gerçektir.
Paylaş:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İSTANBUL VE TÜRKİYE GENELİ HİZMETLERİMİZ

  1. Otel ve Otel Arsası
  2. Turistik Tesisler
  3. Hastane ve Hastane Arsası
  4. Benzinlik ve Benzinlik Arsası
  5. Tarım Arazileri ve Kredilendirme
  6. Eğitim İmarlı Arsa ve Eğitim Binaları
  7. Satılık Arsalar
  8. Kat Karşılığı Arsalar
  9. Konut İmarlı Arsalar
  10. Ticari İmarlı Arsalar
  11. Eğitim İmarlı Arsalar
  12. Sağlık İmarlı Arsalar
  13. Fabrika ve Sanayi Arsaları
  14. Hafriyat Döküm Sahaları
  15. Projeli AVM Arsaları
  16. Prefabrik Ev Yapımı
  17. Tiny House Ev
  18. Çelik Konstrüksiyon Ev
  19. Airbnb - Ağaç Ev

apay gayrimenkul

  1. İstanbul bölgesinde kat karşılığı toplu konut yeri arıyorum..
  2. Şişli bölgesinde butik kat karşılığı yerler arıyorum.
  3. Muğla bölgesinde kat karşılığı villa arsası arıyorum.

Murat APAY

Talep edilen arsalarla ilgili olarak resmi yetki belgem vardır.