0535 976 7 888

EGAL İSTANBUL I ORTADOĞU




İNŞAAT GENEL 
 
Binalar onaylı zemin raporu ve kot kesitine göre, 2 veya 3 bodrum kat + zemin kat + 7 normal kattan ibaret olacaktır. Her katta dört daire olacaktır. 
 
Taşıyıcı yapı:
 
İnşaat son deprem yönetmeliğine uygun betonarme olarak yapılacak ve TSE'ye uygun minimum C30 beton ve BÇ-3 nervürlü demir kullanılacaktır. Beton dökümünde mutlaka vibratör kullanılacaktır. Temel radye jeneral olup, betonarmenin düzgün çıkması için plywood kalıp kullanılacaktır. Betonun numunelerin alınması sırasında 10 gün süre ile ölçülmesi ve zamanında sulanması sağlanacaktır. Zemin altında kalan ve toprak ile temas eden yapı elemanlarının toprak ile temasını engellemek için su izolasyonunun sağlanması amacı ile perde beton dış yüzeylerinin su yalıtımı yapılarak, gerekli 1. sınıf izolasyon tedbirleri alınacaktır. Temel altı bohçalama drenajı için önce geotekstil keçe serilip (yan duvarları ile birlikte) üzerlerine en az 5 cm kalınlıkta mıcır atılarak, temel uygulamasına geçilecektir. Aynı uygulama toprak temaslı yan perdeler için devam edecektir. Yapı denetim firmasına haber vermeden kalıpların kapatılmayacağı ve betonların dökülmeyeceği gibi; haber vermeden kalıp ve iskelesi sökülmeyecektir.
 
Dış duvar:
 
Dış cephede izo tuğla, gazbeton duvar kullanılacak, Kara sıva yapılacak, termo manto sistemiyle dıştan ısı izolasyonu yapılacaktır.
 
İç duvar:
 
Tuğla veya gaz beton olacaktır. Daireleri ve asansörleri birbirinden ayıran duvarlar çift sıra olacak ya da aralarına köpük veya taş yünü ile yalıtımı yapılacak ya da ses izolasyon sistemi özel malzemeler kullanılarak sağlanacaktır.
 
Çatı ve Teras:
 
Projesine uygun mimari çizimle uygun görülecek çatı sistemi ve yönetmeliğe uygun püskürtme veya sert köpük esaslı ısı ve su izolasyonu yapılacaktır, İşlemler 1. sınıf işçilikle yapılıp, firma garantisinde olacaktır.
 
Dış cephe:
 
Termo mantolama üzerine mimari projesine uygun akrilik esaslı  dış cephe boyası veya hazır renkli sıva kullanılacaktır.  
 
Dış cephe uygulamaları da mimari projesine uygun olarak yapılacaktır. Cephe projesi çıkınca ilave yapılacaktır. 
 
TESİSAT GENEL 
 
TEMİZ SU TESİSATI 
 
Sıcak su ihtiyacı projeye uygun ve yeterli olacak şekilde VAİLLANT, ALARKO, DEMİRDÖKÜM veya BUDERUS marka kazan ile sağlanacak, her daireye ısı ölçer konulacaktır.
 
Soğuk ve sıcak su tesisatında polipropilen boru kullanılacaktır. Her daire için ayrı su sayacı takılacak; pis su tesisatı projesine uygun PVC boruları ile yapılacaktır.
 
KALORİFER TESİSATI
 
Doğalgaz ile çalışabilen yeterli kapasitede VAİLLANT, ALARKO, DEMİRDÖKÜM veya BUDERUS marka kazan ile sağlanacaktır. Her daire için sıcak su, eşanjör sistemi ile sağlanacaktır.
 
Isıtma borularının dağıtımı şap altından kılıflı borular vasıtasıyla yapılacaktır. Radyatörler 1. sınıf alüminyum panel olacaktır. 
 
Tüm radyatörlerin girişine termostatik ve çıkışına normal alt / üst vanaları takılacaktır.
 
DOĞALGAZ TESİSATI
 
 Mutfaklardaki ocaklara doğalgaz tesisatı çekilecektir. Her daireye bir doğalgaz saati takılacaktır.
 
KUVVETLİ AKIM TESİSATI
 
Bina merdivenlerini, asansörleri, hidroforu, kalorifer kazanını ve garaj aydınlatmasını çalıştırabilecek kapasitede jeneratör konulacaktır. (AKSA veya EMSA marka) 
 
Elektrik iç tesisatı, yönetmeliğe uygun olacaktır. Daire içindeki tüm kablolar TSE'li olacaktır. Mutfak, oda, salon, hol, teras ve banyolara, şartlarına ve projesine uygun sayı ve özellikte priz konulacaktır. Her prize topraklama çekilecektir.
 
Sigorta panosunda hayat kurtarıcı kaçak akım rölesi bulunacaktır. Sigortalar Siemens marka, elektrik aksamı Viko marka olacak, temelde topraklama sistemi yapılacaktır. Her daireye bir adet TSE onaylı trifaze dijital elektrik sayacı takılacak, mutfak tezgahı üzerine 2 adet priz konulacaktır. Deprem anında elektriğin kesilmesi için deprem sensörü monte edilecek, tesisatta çıplak kablo kullanılmayacaktır.
 
TV Sistemi: Uydu sistemleri kurulacak, salonda, odalarda ve mutfakta uygun sayıda TV prizi ve Digitürk tesisatı bulunacaktır. 
 
Her salon için klima tesisatı altyapısı konulacaktır. Dairelere internet alt yapısı için hat çekilecektir.
 
Telefon Sistemi:  Salonda, odalarda ve mutfakta uygun sayıda telefon prizi olacaktır. 2 adet harici hat bağlanacak şekilde telefon alt yapısı oluşturulacaktır.
 
Yangın Alarmı:  Mutfaklara yangına karşı ısı ve gaz detektörü konulacaktır. İlgili mevzuata uygun olarak, yangın söndürme tesisatı ve dolapları yapılacaktır. Yangın merdiveni basamakları ve sahanlıkları da granit veya mermer olacaktır. İhbar butonlu güvenlik kapıları takılacaktır. Her kat merdiven sahanlığında her biri 6 kg’lık yangın tüpleri konulacaktır.
 
ORTAK MEKANLAR GENEL HUSUSLAR 
 
GENEL HUSUSLAR
 
Daire sahipleri herhangi bir malzemeyi bizzat satın alarak bedelinin yapımcı firma tarafından ödenmesini talep edemez.
 
Yapımcı firma logosu ve bina yapılış yılını zarif bir görselle isterse bina girişine koyacaktır.
 
Engelli bir kimsenin binanın her yerine ulaşabilmesi için gerekli yerlere mevzuata uygun rampalar vs. yapılacaktır.
 
ÇEVRE DÜZENLEME İŞLERİ
 
İstinat ve bahçe duvarları 
 
Bina etrafları yağmur sularına karşı izole edilmiş olacaktır. Projesine uygun olarak taş duvar veya perde beton yapılacaktır. 1.50 m’den yüksek duvarların korkuluk montajı yapılacaktır. Peyzaj projelendirilip, proje doğrultusunda kamelya oturma yeri ve otomatik sulama tesisatı yapılacaktır.
 
Yaya yürüme yolları ve diğer sert satıh uygulamaları
 
Yaya yolları süpürge çekilmiş beton veya doğal taş olarak yapılacaktır. Merdivenlerde brüt beton veya doğal taş kaplama uygulanacaktır. Bahçe içinde projeye göre kayrak taşı ile adım taşı şeklinde yaya yürüme yollan oluşturulacaktır. Bahçede çim ve ağaçlandırma yapılacaktır.
 
TEKNİK ALTYAPI İŞLERİ
 
Her türlü atık su, yağmur suyu, elektrik, doğalgaz, drenaj, içme suyu, telefon bağlantılarının yollardan geçen ana hatlara bağlantıları yapılacaktır. Projeye uygun olarak bahçe ve peyzaj aydınlatılması yapılacaktır. Bahçe sulama tesisatı yapılacaktır. 
 
Uygun yerlere çöp konteyner yeri bırakılacak ve geri dönüşüm için 3 ayrı toplama haznesi olacaktır.
 
OTOPARKLAR 
 
Parsel bünyesinde daire sayısı kadar otopark yapılacaktır. Projeye uygun açık ve kapalı otoparklar yapılacak; gerekli izolasyon, havalandırma, ışıklandırma yapılarak araç çizgileri ve boyama işleri yapılacaktır. Kapalı otopark yerleri yönetim planında her daireye tahsisli alan olarak belli edilecektir.
 
BİNA GİRİŞ HOLÜ VE KAPISI 
 
Giriş zeminleri, merdiven ve asansör etrafı 1. sınıf renkli granit doğal mermer ve ahşap kombinasyonu olacaktır. Bina girişinde asma tavan ve gömme spot ışıklandırma yapılacaktır. Merdiven basamakları rıht ve duvar kaplama kalınlıkları 3 cm olacaktır. 
 
Granit olursa 2 cm olacaktır. Dairelerle bağlantılı, renkli görüntülü diafon ve zil tesisatı (Audio veya Mas marka) olacak. Otoparkı ve bahçeyi kontrol eden kamera sistemi yapılacaktır.
 
Bina giriş kapısı çift kanatlı ve camlı dekoratif ahşap kaplamalı 1. sınıf çelik kapı olup, hidrolikli olacaktır. Bina girişinin mimariye uygun bir yerine her daire için kilitli posta kutusu yapılacaktır. Aydınlatma fotoselli, sensörlü armatürler takılacaktır. 
 
Girişe kilitli ilan panosu konulacaktır.
 
ASANSÖRLER 
 
Mimari tasarıma göre uygulama yapılabilir. Dijital tam otomatik hızlı, aşırı yük tertibatlı, havalandırmalı ve deprem sensörlü olacaktır.
 
Projesine uygun OTİS- SCHINDLER - KONE marka olacaktır.
 
SOSYAL TESİS 
 
Projede uygun bulunan yere yazın açılabilir  6X12 ölçülerinde ısıtmalı yüzme havuzu yapılacaktır. Projede fitness ve toplantı salonu bulunacaktır.
 
İÇ MEKAN VE BALKON DETAYLARI 
 
Doğramalar ve Kapılar
 
Doğramalar:  1. sınıf TSE'li Rehau, Winsa veya PİMAPEN (7000 serisi) PVC profillerden, camlar ısıcam, aksesuarlar ithal veya muadili yerli olacaktır. Renkli ve çift açılımlı, denizlikler 2 cm kalınlıkta doğal granit veya 3 cm kalınlıkta cilalı mermer olacaktır. 
 
Bütün pencerelerde otomatik motorlu panjur takılması için gerekli tesisat yapılacak ve yeri hazırlanacaktır.
 
KAPILAR  
 
Daire giriş kapısı: 1. sınıf çelik kapı, kasayı üstten kilitlemeli, geniş açı dürbünlü, 2 çevre kilit sistemli, paslanmaz kollu ve topuzlu olacaktır.
 
İç kapılar : 1. sınıf lake veya ahşap kaplama ya da mimari detaylara göre yapılacaktır. Salon ve mutfak kapıları camlı diğerleri dolu olacaktır.
 
 
 
MUTFAK 
 
Duvar kaplaması: Dolap arası dekoratif seramik, mozaik; diğer duvarlar alçı sıva+akrilik boya.
 
Tavan kaplaması: Alçı sıva ve perdah + tavan boyası.
 
Mutfak dolabı: Projesine göre, 1. sınıf MDF üzeri lake, akrilik veya muadili kaplama. 
 
Tezgâh: Akrilik tezgah, granit, çimstone veya muadili.
 
Davlumbaz: TEKA, BOSCH veya muadili.
 
Eviye: Paslanmaz çelik VİTRA veya TEKA marka tek gözlü damlalıklı olacaktır. 
 
Mutfak dolapları ile takım tezgah üstü LED aydınlatma yapılacaktır. Bütün süzgeçler kuru tip (kokusuz) olacaktır.
 
Beyaz eşya: TEKA, VESTEL, BOSCH marka ankastre ocak, mikro dalga fırın, ankastre fırın, ankastre bulaşık makinesi ve buzdolabıdır.
 
Armatürler ve musluklar: ECA veya VİTRA marka olup, doğalgaz bağlantısı mutfak içine kadar yapılacaktır.
 
BANYOLAR 
 
Döşeme kaplaması
 
1. sınıf mermer, Çanakkale Seramik ya da Vitra seçeneklerinden biri olacaktır.
 
Duvar kaplaması 
 
1. sınıf seramik, vinil duvar kaplaması veya muadili seçeneklerinden biri olacaktır.
 
Tavan kaplaması 
 
Özel akrilik macun + akrilik esaslı boya yapılacaktır. 
 
Dolap 
 
Özel tasarım lake veya ahşap kaplama dolap 
 
Çerçeveli ayna
 
Asma klozet + gömme rezervuar 


 
Duş teknesi kullanılacaktır.
 
GİRİŞ HOLÜ VE KORİDORLAR 
 
Duvar kaplaması: 1. sınıf akrilik boya
 
Döşeme kaplaması: 1. sınıf seramik veya muadili 
 
Tavan kaplaması: Alçı sıva ve perdah+akrilik esaslı boya 
 
Vestiyer dolabı: 1. sınıf MDF lam gövde lake ya da kaplama kapak olacaktır. 
 
ODALAR 
 
Duvar kaplaması: Alçı sıva ve perdah+akrilik esaslı boya 
 
Döşeme  kaplaması: 1. sınıf ithal laminant parke 
 
Tavan kaplaması: Alçı sıva ve perdah+akrilik esaslı boya olacaktır.
 
SALON 
 
Duvar kaplaması: Alçı sıva ve perdah+akrilik esaslı boya 
 
Döşeme  kaplaması: 1. sınıf ithal laminant parke 
 
Tavan kaplaması: Alçı sıva ve perdah+akrilik esaslı boya olacaktır.



Paylaş:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İSTANBUL VE TÜRKİYE GENELİ HİZMETLERİMİZ

  1. Otel ve Otel Arsası
  2. Turistik Tesisler
  3. Hastane ve Hastane Arsası
  4. Benzinlik ve Benzinlik Arsası
  5. Tarım Arazileri ve Kredilendirme
  6. Eğitim İmarlı Arsa ve Eğitim Binaları
  7. Satılık Arsalar
  8. Kat Karşılığı Arsalar
  9. Konut İmarlı Arsalar
  10. Ticari İmarlı Arsalar
  11. Eğitim İmarlı Arsalar
  12. Sağlık İmarlı Arsalar
  13. Fabrika ve Sanayi Arsaları
  14. Hafriyat Döküm Sahaları
  15. Projeli AVM Arsaları
  16. Prefabrik Ev Yapımı
  17. Tiny House Ev
  18. Çelik Konstrüksiyon Ev
  19. Airbnb - Ağaç Ev

apay gayrimenkul

  1. İstanbul bölgesinde kat karşılığı toplu konut yeri arıyorum..
  2. Şişli bölgesinde butik kat karşılığı yerler arıyorum.
  3. Muğla bölgesinde kat karşılığı villa arsası arıyorum.

Murat APAY

Talep edilen arsalarla ilgili olarak resmi yetki belgem vardır.