0535 976 7 888

Kentsel dönüşümde bu hataya dikkat


Kentsel dönüşüm kapsamında yenileme kararı alınan binalardaki hak sahipleri, aceleci davranarak işlemleri tamamlanmadan ikametgâh değişikliği yapmaları durumunda kira yardımı alamayabiliyor.
Tüketici Sorunları Derneği (TÜSODER) Genel Başkan Yardımcısı ve Emlak Komisyonu Başkanı Hatice Kolçak, bu konuda kendilerine yapılan başvurular hakkında bilgi verdi.
Riskli binaya kentsel dönüşüm kapsamında risk raporu almadan adres değişikliği yapanların, devletin kira yardımından yararlanamadığını dile getiren Kolçak, tüketicinin mağduriyet yaşamaması için ev kiralama konusunda dikkatli olması gerektiğini söyledi.
Kolçak, yıkımı yapılacak riskli yapıda oturan hak sahiplerinden bazılarının, evsiz kalma telaşıyla binasına risk raporu almadan ev kiraladığını ve hemen ikametgâh adresini değiştirdiğini aktardı.
Risk raporu almadan önce ikametgâhını değiştirenlerin bu yüzden kira yardımından mahrum kaldığının altını çizen Kolçak, evini kentsel dönüşüm kapsamında yenilemek isteyen kat maliklerinin aralarında sözlü olarak anlaştıktan sonra, "Nasılsa bina yıkılacak, evsiz kalabilirim" telaşıyla kiralık ev arayışına girdiğini anlattı.
'Rapordan sonra ikametgahınız taşıyın'
Kolçak, ev bulan vatandaşların hemen kiraladığını ve buraya taşınmasa dahi resmi ikametgâhlarını buraya aldırdığını kaydederek, "Ancak bu işlem binaya risk raporu almadan önce yapıldığında devletin kira yardımından faydalanamıyorlar. Çünkü risk raporu ile beraber kira yardımı için istenen belgeler arasında ikametgâh da bulunuyor. Tüketiciler mağduriyet yaşanmaması için ev kiralasalar dahi işlemleri bitirmeden ikametgâhını taşımamalı." ifadelerini kullandı.
Kolçak, vatandaşların binaya alınacak risk raporu ile kira yardımı için verilecek belgelerin tamamlanmasından sonra ikametgâh değişikliği yapması gerektiğini söyledi.
Kaynak: Haber Kaynağı
Paylaş:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İSTANBUL VE TÜRKİYE GENELİ HİZMETLERİMİZ

  1. Otel ve Otel Arsası
  2. Turistik Tesisler
  3. Hastane ve Hastane Arsası
  4. Benzinlik ve Benzinlik Arsası
  5. Tarım Arazileri ve Kredilendirme
  6. Eğitim İmarlı Arsa ve Eğitim Binaları
  7. Satılık Arsalar
  8. Kat Karşılığı Arsalar
  9. Konut İmarlı Arsalar
  10. Ticari İmarlı Arsalar
  11. Eğitim İmarlı Arsalar
  12. Sağlık İmarlı Arsalar
  13. Fabrika ve Sanayi Arsaları
  14. Hafriyat Döküm Sahaları
  15. Projeli AVM Arsaları
  16. Prefabrik Ev Yapımı
  17. Tiny House Ev
  18. Çelik Konstrüksiyon Ev
  19. Airbnb - Ağaç Ev

apay gayrimenkul

  1. İstanbul bölgesinde kat karşılığı toplu konut yeri arıyorum..
  2. Şişli bölgesinde butik kat karşılığı yerler arıyorum.
  3. Muğla bölgesinde kat karşılığı villa arsası arıyorum.

Murat APAY

Talep edilen arsalarla ilgili olarak resmi yetki belgem vardır.