0535 976 7 888

Ayda 2.000 TL'ye 130.000 TL ev kredisi


Ev fiyatları da, kiralar da her geçen gün artıyor. Eğer kirada oturuyorsanız bu artış hızının mağduru olmamak için harekete geçmeniz lazım. Çünkü beklerken hem kira ödemek zorunda kalıyorsunuz hem de ev fiyatları artışını sürdürüyor. Ev fiyatlarındaki yükselişin durmasını beklemek ya da düşüşünü beklemek için net bir yorum yapmak zor. Ama 4 yıldır bu satırlarda sizlere ev satın alma yolları, konut kredisi faiz oranları vs. gibi konularda verdiğim tüyoları düşünürsek, evet ev fiyatlarındaki artışı yakalamak zor.

Ev fiyatlarındaki artışın mağduru olmayın

4 yıl önce Enuygun'dan araması yapılan kredi ortalaması 75.000 TL iken, bu oran artık 150.000 TL sınırına dayandı. Bu ayın konut kredisi tutarlarına göz attığımda aylık 2.000 TL taksitle 130.000 TL kredi kullanılabildiğini gördüm. Yani karı koca ya da evinizde sizinle birlikte yaşayan anne baba gibi gelire ortak olabilecek kişileri sayarsak, aylık 2.000 TL taksitle 120 ay vadeli 130.000 TL kredi kullanabiliyorsunuz.

Ne kadar geliri olan bu krediyi kullanabilir?

Bir miktar peşinatla birlikte 175.000 TL ve 200.000 TL aralığında ev satın alabilirsiniz. Aylık taksit tutarını, hanesine yaklaşık 3.500 TL giren bir kişi kullanabilir. Yani sizin aylık geliriniz bu kadar olmasa bile, eşiniz geliriyle birleştirip size bu krediyi kullandırabilirler. İlk başta niyet etmek yani istemek çok önemli. Yeni yıla yeni ev hayalini kurun. Sonrasında Enuygun'dan ya da bankalardan kredi faiz oranlarını karşılaştırın ve tabi ev arayışına başlayın. Artık yolun yarısını tamamlamışsınız demektir. Yinekonut kredisi faiz oranları düştüğünde kredinizi yeniden yapılandırabileceğinizi de bir kez daha hatırlatayım. Ya da elinize bir miktar para geçtiğinde kredinizi yapılandırıp taksit sayısını ya da taksit tutarını değiştirmek mümkün.

Paylaş:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İSTANBUL VE TÜRKİYE GENELİ HİZMETLERİMİZ

  1. Otel ve Otel Arsası
  2. Turistik Tesisler
  3. Hastane ve Hastane Arsası
  4. Benzinlik ve Benzinlik Arsası
  5. Tarım Arazileri ve Kredilendirme
  6. Eğitim İmarlı Arsa ve Eğitim Binaları
  7. Satılık Arsalar
  8. Kat Karşılığı Arsalar
  9. Konut İmarlı Arsalar
  10. Ticari İmarlı Arsalar
  11. Eğitim İmarlı Arsalar
  12. Sağlık İmarlı Arsalar
  13. Fabrika ve Sanayi Arsaları
  14. Hafriyat Döküm Sahaları
  15. Projeli AVM Arsaları
  16. Prefabrik Ev Yapımı
  17. Tiny House Ev
  18. Çelik Konstrüksiyon Ev
  19. Airbnb - Ağaç Ev

apay gayrimenkul

  1. İstanbul bölgesinde kat karşılığı toplu konut yeri arıyorum..
  2. Şişli bölgesinde butik kat karşılığı yerler arıyorum.
  3. Muğla bölgesinde kat karşılığı villa arsası arıyorum.

Murat APAY

Talep edilen arsalarla ilgili olarak resmi yetki belgem vardır.