0535 976 7 888

Gayrimenkul Avukatları


İmar kelimesi ömür kelimesinden türemiştir. Ömrün içinde geçtiği yer, yaşam alanı anlamına gelir.
Yerleşik toplum yaşamına geçilmesi ile birlikte imar alanı yani yaşam alanı sınırları temel nitelikli bir hukuki hak olarak hukuk sistemlerinde yeri almış ve ilk dokunulmazlık sınırlarını çizmiştir.
Bu yeryüzü alanına bağlı olarak doğan imar etme ve sahiplik hakkı öyle temel bir haktır ki devletlerin, devlet içindeki yerleşim yerlerinin ve u yerleşim yerini oluşturan halka ait dokunulmazlık ve sahiplik sınırlarının çizilmesi ve kayıt altına alınması ile birlikte bir hukuki, içtimai ve  ticari nitelikli hal almıştır.
Günümüzde imar hakları yüzyıllara sari bir kayıt sistemi öylesine korunmuş ve kayıt altına alınmıştır ki en ayağı yere basan kanunlarımızın başında mülkiyete ilişkin kanunlar yer almaktadır. Çünkü o kadar çok çeşitlilikte tecrübeler gerçekleşmiştir ki bu tecrübelere karşılık olarak gereksinim duyulan kayıt sistemlerinin mükemmele yakın hale gelmesi için herkes mücadele vermiştir.
Günümüzde şehir yerleşimlerinin doğal oluşum alanları ile belediye oluşum alanları artık birleşmiş ve doğal yerleşimlerin alt yapısız halleri de belediye sınırları içinde kalarak, afet riskleri karşısında hem can ve mal güvenliği hem de kamu hizmetlerinin herkese ulaşması bakımlarından riskli alanlar oluşmuştur. Aynı zamanda yeşili korumak, tarihi eserleri korumak, kıyı sınırlarını korumak kamu alanları oluşturmak gibi birçok sosyal gereksinim de bu mülkiyet kanunlarında gelişen süreçlerin etkisi ile tecrübe edilen sorunların giderilmesi için bir zaruret halini almıştır.
Bu koruma alanları veya fiili imkânsızlıklar nedeniyle kullanılamayan imar haklarının temel bir hak olması münasebeti ile başka yerde kullanılabilmesinin önünü açan bir yenilik olarak imar haklarının transferi konusu da artık gündemimizi meşgul etmektedir.
Öte yandan halk arasında kısaca kentsel dönüşüm olarak ifade edilen ama uygulaması daha çok yerinde kentsel yenileme olarak tezahür eden afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi süreci ve bu süreçte görülen uygulama hatalarının yasal eksiklikler nedeniyle meydana gelen milli israflar, süreçlere yenik düşüp batan firmalar ve mağdur vatandaşları da göz  önüne alınca sitemiz bu hususta bu gelişen olumsuzlukların çözümüne yol göstermek ve alt yapı oluşturabilmek amacıyla kurulmuş bir sosyal sorumluluk sitesidir.
İmar Gayrimenkul Ve Kentsel Dönüşüm Avukatı Cihat Demirbağ, kentsel dönüşümün bir sosyal sorumluluk olduğu bilinciyle hareket eden bu uzmanlar grubu ile birlikte hizmet vermektedir. Gerek malik gruplarının gerekse inşaat firma gruplarının hukuksal danışmanlıklarını saha hizmetleri birlikte organize eden imar gayrimenkul ve kentsel dönüşümde hukuksal ve organizasyonel süreç yönetim hizmetleri sunan, profesyonel bir uzlaşı yöneticisidir.

Arb. Av. Cihat DEMİRBAĞ



Paylaş:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İSTANBUL VE TÜRKİYE GENELİ HİZMETLERİMİZ

  1. Otel ve Otel Arsası
  2. Turistik Tesisler
  3. Hastane ve Hastane Arsası
  4. Benzinlik ve Benzinlik Arsası
  5. Tarım Arazileri ve Kredilendirme
  6. Eğitim İmarlı Arsa ve Eğitim Binaları
  7. Satılık Arsalar
  8. Kat Karşılığı Arsalar
  9. Konut İmarlı Arsalar
  10. Ticari İmarlı Arsalar
  11. Eğitim İmarlı Arsalar
  12. Sağlık İmarlı Arsalar
  13. Fabrika ve Sanayi Arsaları
  14. Hafriyat Döküm Sahaları
  15. Projeli AVM Arsaları
  16. Prefabrik Ev Yapımı
  17. Tiny House Ev
  18. Çelik Konstrüksiyon Ev
  19. Airbnb - Ağaç Ev

apay gayrimenkul

  1. İstanbul bölgesinde kat karşılığı toplu konut yeri arıyorum..
  2. Şişli bölgesinde butik kat karşılığı yerler arıyorum.
  3. Muğla bölgesinde kat karşılığı villa arsası arıyorum.

Murat APAY

Talep edilen arsalarla ilgili olarak resmi yetki belgem vardır.