0535 976 7 888

Komşum yüksek sesle müzik dinliyor, müzik aleti çalıyor... Ne yapmalıyım?

İşten çıktınız... trafikte bir müddet boğuştuktan sonra nihayet evinize vardınız... iş ve trafik stresinden uzak, huzuru bulduğunuz evinizde dinlenirken komşularınızdan biri yüksek seste müziğin sesini açtı... Ya da müzik aletini çalmaya başladıysa..Ne yapmalısınız?

hurriyetemlak.com

20.09.2011 09:49:06

"Kat Mülkiyeti Kanunu" ne diyor?
Eğer site yada apartmanda oturuyorsanız, bu tip yerlerdeki bazı kurallara uymanız gerekmektedir. Örneğin gecenini bir yarısı yüksek sesle müzik dinlemek yada müzik aletini canınızın istediği bir saat çalmak gibi... Birçok site ve apartmanda uygulanmayan, hatta bilinmeyen “Kat Mülkiyeti Kanunu”, komşuluk ilişkilerini, dairede oturanların haklarını tam olarak anlatıyor. Örneğin bir komşunuz size göre gereğinden fazla ses çıkartıyorsa, kendisi uyarılmalıdır. Uyarıdan bir sonuç alınmazsa site  yada bina yönetimine haber verebilirsiniz.  Eğer bunlardan da yanıt alnımadıysa, polis çağırabilirsiniz. Polis nezdinde bir uyarı yapılabilir, ancak herhangi bir işlem yapılamaz. Zabıt tutma yada ifade verme gibi işlemler  tamamen polisin insiyatifindedir.  Polis nezdinde komşunuzu tekrar uyarabilirsiniz.


Evdeki desibel oranını ölçün
Ancak bu uyarı ve ihtarlar göz ardı edilip gürülütü çıkartılmaya devam ediliyorsa, bağlı bulunduğunuz belediyeye başvurabilirsiniz. Belediye bünyesinde oluşturulan departmanlarca gürültünün seviyesi desibel oranında ölçümlenebiliyor. Aldığınız bu ölçümlerin sonucu yüksekse “Kabahatler Kanunu” çerçevesinde sizi rahatsız eden komşunuza  Cumhuriyet Bassavcılığı’nca dava açabilir, gerekli işlemleri başlatabilirsiniz.

Peki komşunuz müzik aleti çalıyorsa
Apartmanda oturan kiracı yada ev sahipleri  “Kat Mülkiyeti Kanunu”nun içinde de yer alan “komuşunu Rahatsız Etme” çerçevesi doğrultusunda haraket etmek ve  yaşamak zorundadırlar. Yönetim kurallarında “müzik aleti çalınmaz”ı ifade eden bir madde varsa, yönetmelik tarafından müdahale edilebilir. Ancak böyle bir yasak yoksa,  müzik aleti çalan şahış kabul edilebilir saat ve süre boyunca müzik aletini çalabilir. Eğer herhangi bir şekilde rahatsızlık duyuyorsanız site yada apartman yöneticisine durumu bildirebilirsiniz.  Müzisyen komşunuzu uyardıktan sonra hala rahatsız edici boyutlarda enstruman çalıyorsa, site yöneticileri nezdinde tutanak tutturabilir, Sulh Hukuk Mahkemesi’nde hakkınızı arayabilirsiniz.

Evren KOTOĞLU
Paylaş:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İSTANBUL VE TÜRKİYE GENELİ HİZMETLERİMİZ

  1. Otel ve Otel Arsası
  2. Turistik Tesisler
  3. Hastane ve Hastane Arsası
  4. Benzinlik ve Benzinlik Arsası
  5. Tarım Arazileri ve Kredilendirme
  6. Eğitim İmarlı Arsa ve Eğitim Binaları
  7. Satılık Arsalar
  8. Kat Karşılığı Arsalar
  9. Konut İmarlı Arsalar
  10. Ticari İmarlı Arsalar
  11. Eğitim İmarlı Arsalar
  12. Sağlık İmarlı Arsalar
  13. Fabrika ve Sanayi Arsaları
  14. Hafriyat Döküm Sahaları
  15. Projeli AVM Arsaları
  16. Prefabrik Ev Yapımı
  17. Tiny House Ev
  18. Çelik Konstrüksiyon Ev
  19. Airbnb - Ağaç Ev

apay gayrimenkul

  1. İstanbul bölgesinde kat karşılığı toplu konut yeri arıyorum..
  2. Şişli bölgesinde butik kat karşılığı yerler arıyorum.
  3. Muğla bölgesinde kat karşılığı villa arsası arıyorum.

Murat APAY

Talep edilen arsalarla ilgili olarak resmi yetki belgem vardır.