0535 976 7 888

Evinizi nasıl ısıtıyorsunuz?


Soğuklarla savaş başladı. Siz evinizi nasıl ısıtıyorsunuz? Bu ısıtma elemanları en büyük yardımcımız ama elbette evimizin tipine ve bütçemize en uygun olanı seçmek zorundayız. Evinizin metrekaresine, konumuna göre kullanacağımız ısıtma tipleri değişir.

hurriyetemlak.com

23.11.2011 14:08:54

Kombi: Kombiler genellikle tasarruflu olarak bilinir. Ama her kombi tasarruflu olmayabilir. Merkezi sistemli bir ısıtma sisteminiz yoksa kombi en doğru seçeneklerden biri. Bacalı, hermetik ve yoğuşmalı olmak üzere 3 çeşit kombi var. Bacalı olanlarda iyi havalandırma çok büyük önem taşıyor. Kısacası biraz tehlikeli! En yüksek verim ise yoğuşmalı kombilerde elde ediliyor. Üstelik kombiyi mutfak ve banyoda kullanılan su için de tercih edebilirsiniz.

Klima: Klimalar özellikle yaz aylarında en büyük yardımcılarımız olsa da kış mevsimi daha yumuşak ve ılık geçiren yerler için ısınma amaçlı da kullanılıyor. Klimanın en çok tercih edilmesinin sebebi temiz ve pratik kullanım sağlaması. Ama tercih ettiğiniz klimanın enerji tasarruflu olmasına dikkat etmeniz gerektiğini unutmayın. Çok büyük olmayan alanlarda kısa süreli ısınma için tercih edebilirsiniz. Büyük alanlar ve gece-gündüz ısınma için uygun değildir.

Radyatörler: Sac, demir, alüminyum gibi ısıyı tutma özelliğine sahip materyallerden yapılan ve aynı zamanda dekoratif de olan radyatörlerin doğal gaz, fuel oil veya kömürle çalışan çeşitleri bulunuyor. Çok ısı vermeleri ve kolay temizlenmeleri en beğenilen özelliklerinden. Bu radyatörlerin daha küçük alanlar için elektrikli olanları da mevcut. İstediğiniz yerde kullanabildiğiniz için tercih edebilirsiniz.

Soba: Üzerinde kestane pişirilip, mısır patlatılan, mis gibi çay demlenilen sobalara daha çok çocukluğumuzdan aşinayız. O günleri de özlemle anmamak mümkün mü? Doğalgaza geçtiğimiz dönemlerden beri artık soba yaygın olarak kullanılması da köy evi, çiftlik evi gibi yerleşim alanlarında hala tercih ediliyor. Sobanın yaydığı sıcaklığı hiç bir ısıtıcı sağlamasa da maalesef çok kullanışlı değil. ama nostalji yaşamak isterseniz odun ateşi efektli sobalar iyi bir seçim olabilir.

Şömine: En dekoratif ısınma yöntemlerinden biri de şömineler. Romantik görünümünün de bizi etkilediği bir gerçek. Aslında tam bir keyif unsuru. Şömine tercih edecekseniz öncelikle stilinizi belirlemelisiniz. Klasik, modern ya da country modeller oldukça yaygınlaştı. Artık bacasız şömineler de seçebiliyoruz. Hatta kapalı sistem bir şömine ile odun tüketimini ve hava kirliliğini azaltabilirsiniz. Açık şöminelere göre avantajlı ve daha az bakıma ihtiyacı var.

Elektrikli Isıtıcılar: En pratik ısıtma elemanları elektrikli olanlar. Küçük mekanları, tek bir odayı ısıtmak için pratik ve tasarruflu bir yol. Üstelik taşınabilir olmaları da artı özelliklerinden. Eviniz küçükse tercih etmek için ideal. ancak uyurken açık unutmamanız ve arada soğuması için kapatmanız faydalı olacaktır. Portatif elektrikli ısıtıcıları artık bahçe ve balkonda bile kullanır hale geldik. Ama dikkatli kullanmazsanız elektrik faturanız cebinizi yakabilir. Söylemedi demeyin!

Kaynak: evmanya.com
Paylaş:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İSTANBUL VE TÜRKİYE GENELİ HİZMETLERİMİZ

  1. Otel ve Otel Arsası
  2. Turistik Tesisler
  3. Hastane ve Hastane Arsası
  4. Benzinlik ve Benzinlik Arsası
  5. Tarım Arazileri ve Kredilendirme
  6. Eğitim İmarlı Arsa ve Eğitim Binaları
  7. Satılık Arsalar
  8. Kat Karşılığı Arsalar
  9. Konut İmarlı Arsalar
  10. Ticari İmarlı Arsalar
  11. Eğitim İmarlı Arsalar
  12. Sağlık İmarlı Arsalar
  13. Fabrika ve Sanayi Arsaları
  14. Hafriyat Döküm Sahaları
  15. Projeli AVM Arsaları
  16. Prefabrik Ev Yapımı
  17. Tiny House Ev
  18. Çelik Konstrüksiyon Ev
  19. Airbnb - Ağaç Ev

apay gayrimenkul

  1. İstanbul bölgesinde kat karşılığı toplu konut yeri arıyorum..
  2. Şişli bölgesinde butik kat karşılığı yerler arıyorum.
  3. Muğla bölgesinde kat karşılığı villa arsası arıyorum.

Murat APAY

Talep edilen arsalarla ilgili olarak resmi yetki belgem vardır.