0535 976 7 888

Bayram sonrası en pratik ev temizliği

4 günlük Kurban Bayramı’ndan once olduğu gibi sonrasında da evinizin temizlenmeye ihtiyacı olabilir. Haberde okuyacağınız pratik bilgilerle temizliği artık kısa sürede yapabilirsiniz.

hurriyetemlak.com

11.11.2011 10:04:04

Artan yemekler: Artan yemeklerin çaresine davet biter bitmez bakmanız gerekir. Aksi halde uzun saatler beklediğ inde hem bozulabiliyor, hem de tabağa yapışıp kalabiliyorlar. Kapaklı saklama kaplarına aktaracağınız meze ve yemekleri buzdolabında bir sonraki öğüne saklayabilirsiniz.



Pencereler açılsın: Dışarıda hava soğuk olsa da yemek kokularını gidermek ve içeride oksijen dolaşımını sağlamak için pencereleri açarak evi havalandırın.
Önlük kullanın: En sevdiğiniz elbisenin yağ olmasını ya da üzerine temizlikle ilgili kimyasal bulaşmasını engellemek için önlük giymeyi ihmal etmeyin.

Kazaların önüne geçin: Özellikle şarap, kahve gibi sıvıların etrafa saçılma riskini ortadan kaldırmak için önce kadeh, bardak ve fincan gibi sofra aksesuarlarını kaldırın.

Şişeler kontrol altında: Boş şişeler ve petler için defalarca masa ile mutfak arasında mekik dokumak yerine boş bir poşete hepsini toplayın. Böylece geri dönüşüm için de onları diğer çöplerden ayırmış olur, vakit de kazanırsınız.

Bardaklara ayrı muamele: uzun meşburat bardakları bulaşık makinesinde çok yer kaplar. Çoğu kez de ince camdan yapılmış ya da el yapımı olduklarından onları elde yıkamaya özen gösterin. Masadan bir tepsi yardımıyla hepsini toparlayıp lavaboda yıkayın. Siz diğer işlerinizi hallederken onlar kuruyacak, işinizi bitirdiğinizde de yerleşmeye hazır olacaklardır. 



Çöp poşetlerinde temkinlilik: Sıvı atıkların sızmasını engellemek ve zaten kalabalık olan yapılacaklar listesini biraz daha kabarıklaştırmamak için çöp tenekesinin içine çift poşet koymayı atlamayın.

Tabaklar: Artan yemeklerin aktarımını tamamladıktan sonra tabakları makineye yerleştirmeye başlayabilirsiniz demektir. Ancak tabakların sayısı bir hayli fazlaysa ve bu işi yapabilmek için çok yorgunsanız lavaboyu suyla doldurup tabakları içine yerleştirin. Böylece kirler üzerlerine yapışmayacak aksine yumuşayıp sonrası için işinizi kolaylaştıracaktır.

Masa örtüsü ve peçete kılavuzu: Masa örtüsü ve peçetelerdeki lekeleri çıkarmak için onları bir süre leke çıkarıcılı bir deterjanlı suda bekletip sonra bekletmeden çamaşır makinesinde yıkayın. 



Süpürge ile kesin çözüm: Elektrikli süpürge ile dökülenleri ve tozları alın. Elektrikli süpürge gerçekten hızlı bir çözümdür. 



Yüzey temizliği: Mobilya ve zemin döşemelerini çok amaçlı bir temizleyici ile silin. Bu işlemi evin en az kullanılan odasından, trafiği en yoğun olana doğru yapabilirsiniz.
Paylaş:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İSTANBUL VE TÜRKİYE GENELİ HİZMETLERİMİZ

  1. Otel ve Otel Arsası
  2. Turistik Tesisler
  3. Hastane ve Hastane Arsası
  4. Benzinlik ve Benzinlik Arsası
  5. Tarım Arazileri ve Kredilendirme
  6. Eğitim İmarlı Arsa ve Eğitim Binaları
  7. Satılık Arsalar
  8. Kat Karşılığı Arsalar
  9. Konut İmarlı Arsalar
  10. Ticari İmarlı Arsalar
  11. Eğitim İmarlı Arsalar
  12. Sağlık İmarlı Arsalar
  13. Fabrika ve Sanayi Arsaları
  14. Hafriyat Döküm Sahaları
  15. Projeli AVM Arsaları
  16. Prefabrik Ev Yapımı
  17. Tiny House Ev
  18. Çelik Konstrüksiyon Ev
  19. Airbnb - Ağaç Ev

apay gayrimenkul

  1. İstanbul bölgesinde kat karşılığı toplu konut yeri arıyorum..
  2. Şişli bölgesinde butik kat karşılığı yerler arıyorum.
  3. Muğla bölgesinde kat karşılığı villa arsası arıyorum.

Murat APAY

Talep edilen arsalarla ilgili olarak resmi yetki belgem vardır.