0535 976 7 888

YALITIM İÇIN DÜŞÜK FAIZLI KREDI GELIYOR

Yalıtım İçin Düşük Faizli Kredi Geliyor

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, evini iyileştirmek isteyen vatandaşlara düşük faizli kredi imkanı sunacaklarını söyledi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, evini iyileştirmek isteyen bina sakinlerine düşük faizli kredi verileceğini söyledi.

Türkiye enerjide tasarruf yollarını aramaya devam ediyor. Konuya ilişkin çalışma başlatan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı     Enerji Kimlik Belgesi (EKB) sisteminin sağlıklı işleyebilmesi için finans modeli geliştirdi. Bakan Erdoğan binalarda iyileştirme yoluna gitmek isteyenlere yönelik Bakanlık olarak finansman modelleri geliştirdiklerini böylece vatandaş evini iyileştirmek isterse düşük faizli kredi alabileceklerini kaydetti.

Bankalardan da destek istenecek

Düşük faizli kredi için kamu bankaları ile görüşmeler hızlandı. Bunun için bazı özel bankalardan da destek oluşabileceği belirtildi. Uygun faizli ve uzun vadeli borçlanma sonucunda G sınıfında olan bir binayı A sınıfına çekmek mümkün olacak.

Enerjisi düşük evlerin değeri düşecek

A sınıfı enerji tüketimi açısından iyi, G sınıfı da oldukça kötü durumdaki binaları gösterecek. Daire satın almak isteyen vatandaş enerji kimlik belgesine bakarak evde ne kadar enerji tüketebileceğini anlayabilecek. Bu da enerjisi düşük olan evlerde fiyatların aşağıya çekilmesine neden olacak. Türkiye genelinde şimdiye kadar 7 bin 100 adet binaya Enerji Kimlik Belgesi verilmiş durumda.

Yüzde 50 tasarruf hedefleniyor

Türkiye’de 19 milyonun üzerinde konut stoku var ve ülkemizde kullanılan enerjinin yüzde 40′tan fazlası yaşam alanlarında tüketiliyor. Bakanlık enerji kimlik belgesi ile konutlarda yüzde 45-50 tasarruf sağlamayı hedefliyor. Bu da toplamda yüzde 20′lik bir enerji tasarrufu olarak belirtiliyor.

Yeni binalarda kimlik zorunlu 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yeni yapılacak binalarda “Enerji Kimlik Belgesi”ni zorunlu kılarken bu binalarda belge düzenlemesi proje üzerinden gerçekleştirileceği için vatandaşların bir sorumluluğu bulunmayacak, süreç proje üzerinden yürütülecek.

2017′ye kadar tüm binalar kimlik alacak 

Mevcut binalar için vatandaşların, 2017 yılına kadar Enerji Kimlik Belgelerini almaları gerekiyor. Bunun için de vatandaşlar yetkilendirilmiş Enerji Verimlilik Danışmanlık Şirketlerine başvuracaklar. Binanın projesi bulunuyorsa, uzmanlarca tespit kısa sürede tamamlanabilecek. Eğer proje bulunmuyorsa binada, ısıtma sistemi, yalıtımı, geometrik yapısı, elektrik aydınlatma sistemi gibi unsurlara ilişkin etüt yapılacak.

Kamu kurumları da belgeleniyor

Öte yandan Ankara’da tespit edilen 100 kamu binasının enerji etütleri yapılarak Enerji Kimlik Belgeleri düzenlenecek, iyileştirme potansiyellerini gösteren etüt raporları hem kurumlara hem de Kalkınma Bakanlığı’na sunulacak. Kalkınma Bakanlığı tarafından kabul edilmesi durumunda proje 2012 yılında kamu kurumlarında da devreye girecek.

www.emlakyorumu.com

Paylaş:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İSTANBUL VE TÜRKİYE GENELİ HİZMETLERİMİZ

  1. Otel ve Otel Arsası
  2. Turistik Tesisler
  3. Hastane ve Hastane Arsası
  4. Benzinlik ve Benzinlik Arsası
  5. Tarım Arazileri ve Kredilendirme
  6. Eğitim İmarlı Arsa ve Eğitim Binaları
  7. Satılık Arsalar
  8. Kat Karşılığı Arsalar
  9. Konut İmarlı Arsalar
  10. Ticari İmarlı Arsalar
  11. Eğitim İmarlı Arsalar
  12. Sağlık İmarlı Arsalar
  13. Fabrika ve Sanayi Arsaları
  14. Hafriyat Döküm Sahaları
  15. Projeli AVM Arsaları
  16. Prefabrik Ev Yapımı
  17. Tiny House Ev
  18. Çelik Konstrüksiyon Ev
  19. Airbnb - Ağaç Ev

apay gayrimenkul

  1. İstanbul bölgesinde kat karşılığı toplu konut yeri arıyorum..
  2. Şişli bölgesinde butik kat karşılığı yerler arıyorum.
  3. Muğla bölgesinde kat karşılığı villa arsası arıyorum.

Murat APAY

Talep edilen arsalarla ilgili olarak resmi yetki belgem vardır.