0535 976 7 888

PATRONLARIN MÜTEKABILIYET YASASI İLE İLGILI GÖRÜŞLERI

Patronların Mütekabiliyet Yasası İle İlgili Görüşleri

İnşaat sektörünün önde gelen isimleri yakında çıkması beklenen Mütekabiliyet Yasası ile ilgili görüşlerini açıkladı.

Yüzbinlerce yabancıya konut satışının önünü açacak olan ve yılda sadece gayrimenkul üzerinden 20 milyar dolarlık bir döviz girdisi getirmesi beklenen yasa ile ilgili Türkiye’nin inşaat alanındaki öncü isimleri ne düşünüyor?

Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Dumankaya:
Var olan kaynak problemine karşın yıllardır dışarıdan gelecek kaynak engelleniyordu. Nihayet yabancılara konut satışı konusunda engelleri aşmaya başlayacağız. Bu hem ülke ekonomisi hem de inşaat sektörü açısından mutluluk verici bir haber. Özellikle Ortadoğu ve Türki Cumhuriyetler ’den talepler artacak. Dumankaya İnşaat olarak yasanın çıkmasından ardından alacağımız aksiyonları şimdiden belirlemeye başladık. Yurtdışında çalışma ofisleri kurma çalışmalarımız devam ediyor.

DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz:

Yurtdışında itibarımız geçmiştekine kıyasla giderek yükseliyor. İnşaatlarımızın kalitesi yabancıların nezdinde defalarca kabul gördü ve ödüllendirildi. Yabancılar ülkemizde mülk edinmenin karlı bir yatırım olduğunu keşfetti. Onlara mülk edinmenin önünü açacak somut kararlar almak gerekiyor. O yüzden Yabancı yatırımlara uygulanacak muameleyi kapsayan kanun, elbette ki gayrimenkul piyasasına bir ivme getirecek. Türkiye’de doğrudan yatırım yapma ve yerli yatırımcılarla eşit muamele görme fırsatını bulan yabancıların, elde ettikleri bu serbestinin yansımaları görülecek. Araştırmalara göre, Türkiye’deki konut fiyatları bir süre sonra dünyadaki metropollerde bulunan konut fiyatlarıyla eşitlenecek. Bizde yasaya DAP Yapı olarak gerek yurtiçinde gerek yurtdışında tüm hazırlıklarımızı yapıyoruz.

İnanlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnan:

Mütekabiliyet yasasının, doğru kurgulanırsa ülkemizin önünü açacak, dış borcunu sıfırlayacak, kalkınma hızımızı yıllarca % 10’dan aşağıya düşürmeyecek bir yasa tasarısı olduğunu düşünüyorum. Yasa, Başbakanımızın söylediği yeni şehirler, bilhassa da kuzey İstanbul’da yer alması planlanan 3,5 milyon nüfuslu yeni kentin yapımıyla beraber, maksimum 15 sene içerisinde 950 milyar Dolar sermaye girişi sağlayacak bir mahiyete bürünebilir. Suudi Arabistan, İran ve Rusya coğrafyası ve etki bölgeleri üzerinde çalışmalarımız var. Fiyatlar konusunda ise belli bölgelerde artışlar yaşanabileceğini düşünüyorum.

ANKA inşaat Yönetim Kurulu Başkanı Şaadettin Temel :

Mütekabiliyet Yasası’nı dört gözle bekliyoruz. Yasanın çıkması inşaat sektörüne ilaç gibi gelecek. Yasa çıktıktan sonra özellikle İstanbul olmak üzere Akdeniz’deki illerimizde mevcut konut stoku tüketilecek. Yasa öncesi hazırlıklarımızı yaptık. Gerekli yerlere projelerimizi tanıtacağımız ofislerimizi açtık. Zaten yurt dışından İrlanda ve Cezayir’den bir takım gruplar ile görüşüyoruz. Ödemeler ile ilgili bankalar ile anlaşma yaptık. 10 yıl ile 30 yıl arasında vade sağlayabilecekler. Sektör temsilcileri ile bir araya gelerek Türkiye’deki konut projelerini tüm dünyaya duyurmak için Uluslararası boyutta bir konut fuarı için adım atmayı düşünüyoruz.

Teknik Yapı Holding Başkanı Nazmi Durbakayım:

Mütekabiliyet yasası çıktıktan sonra Türkiye’de birçok şey değişecek. Başta turizm ve hizmet sektörü olmak üzere birçok sektörde canlılık yaşanacak. Başta Ortadoğu’daki petrol zenginlerinin global finans piyasasındaki ağırlığı düşünüldüğünde, Anadolu yakasında yer alan Ataşehir’in cazibesinin bir kat daha artacağını düşünebiliriz. Sayın Başbakanımızın Avrupa ve Anadolu’da iki ayrı merkez kurulmasına yönelik açıklamalı, yabancıların da bu bölgelere olan ilgisini çekecek. Mütekabiliyet yasasının bir diğer avantajı da Türkiye’nin tanıtımında olacak.

Ukra İnşaat CEO’su Kürşat Tuncel:

Bu yasa sadece konut sayısını arttırmakla kalmayacak aynı zamanda yabancı sermaye giriş oranını da artırarak sektörü rahatlatacak bir çalışma olacak. Yasanın inşaat sektörünün elini güçlendireceğini düşünüyor, yasanın çıkması durumunda sektördeki katma değer oranının artacağını öngörüyoruz. Yurtdışında yer alan tanıtım ofislerin de çalışmalarımızı hızlandırdık. Yapılacak kampanya ve projelerimiz kapsamında ilgili planlarımızı da hazırladık. Yasa sonrasında yabancıların Türkiye’ye geleceklerini, dolayısıyla şehrin merkezindeki projelere ilgi göstereceğini düşünüyoruz. Bu sebeple özellikle bu bölgelerdeki konut fiyatlarında artış olacağı kanısındayız. Bu bölgeler dışında kalan konutlar içinde belirli bir fiyat artışı bekliyoruz.
Kaynak : Haber7
Paylaş:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İSTANBUL VE TÜRKİYE GENELİ HİZMETLERİMİZ

  1. Otel ve Otel Arsası
  2. Turistik Tesisler
  3. Hastane ve Hastane Arsası
  4. Benzinlik ve Benzinlik Arsası
  5. Tarım Arazileri ve Kredilendirme
  6. Eğitim İmarlı Arsa ve Eğitim Binaları
  7. Satılık Arsalar
  8. Kat Karşılığı Arsalar
  9. Konut İmarlı Arsalar
  10. Ticari İmarlı Arsalar
  11. Eğitim İmarlı Arsalar
  12. Sağlık İmarlı Arsalar
  13. Fabrika ve Sanayi Arsaları
  14. Hafriyat Döküm Sahaları
  15. Projeli AVM Arsaları
  16. Prefabrik Ev Yapımı
  17. Tiny House Ev
  18. Çelik Konstrüksiyon Ev
  19. Airbnb - Ağaç Ev

apay gayrimenkul

  1. İstanbul bölgesinde kat karşılığı toplu konut yeri arıyorum..
  2. Şişli bölgesinde butik kat karşılığı yerler arıyorum.
  3. Muğla bölgesinde kat karşılığı villa arsası arıyorum.

Murat APAY

Talep edilen arsalarla ilgili olarak resmi yetki belgem vardır.