Gayrimenkul sektöründe doping etkisi yaratacak iki önemli adımda sona gelindi. İstanbul Finans Merkezi Projesi kazma vurulacak hale geldi. Yabancıya konut satışını sağlayacak taslak da hazır.
1- Finans merkezi kazmaya hazır
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından planlanan Ataşehir’de inşa edilecek İstanbul Finans Merkezi çalışmalarında son aşamaya gelindi. Finans kurumlarının genel müdürlüklerinin ve merkezlerinin taşınacağı, özel sektörün iş, ticaret ve konut alanlarından oluşan projelerinin yükseleceği İstanbul Finans Merkezi, toplam 1 milyon 770 bin metrekarelik alandan oluşuyor. İstanbul Finans Merkezi’ne ilişkin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından konsept proje hazırlatıldı. Önümüzdeki günlerde Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar öncülüğünde, çeşitli finans kurum ve kuruluşlarının temsilcileriyle düzenlenecek toplantıda proje tanıtılacak.
3 MİLYON M2 İNŞAAT
2.5 emsal imar hakkına sahip olan arazide, emsal dışında kalan otoparklar ve sosyal tesislerle birlikte yaklaşık 3 milyon metrekarelik inşaat yapılacak. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın açıklamalarına göre, Ataşehir Finans Merkezi sadece gündüzleri yaşayan bir merkez degil, 24 saat yaşayan bir kent görünümünde olacak. Projenin yer alacağı arazide 18 bin 457 metrekarelik alanda Vakıfbank Genel Müdürlüğü, 57 bin 561 metrekarelik alanda Halk Bankası Genel Müdürlüğü, 54 bin 390 metrekarelik alanda Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü, 43 bin 434 metrekarelik alanda Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, 25 bin metrekarelik alanda ise Sermaye Piyasası Kurulu binaları inşa edilecek.
IFC’den de destek gelmişti
İstanbul Finans Merkezi Projesi’ne Dünya Bankası’ndan da destek gelmişti. Başkan Robert Zoellick, geçtiğimiz yıl temmuz ayında gerçekleştirdiği Türkiye ziyareti sırasında “Finans merkezi çalışmalarını IFC üzerinden destekliyoruz” demişti. Zoellick, “Ekonomik büyüme anlamındaki başarı, sadece ülke insanının farkında olduğu bir durum değil. Gerek bölgede gerekse dünyada artan bir ilgi var” diye konuşmuştu.
Metro bağlantısı gelecek
İstanbul Finans Merkezi kapsamında 100 bin meterekarelik alan üzerinde GAP-VARYAP ortaklığı, 20 bin metrekare üzerinde Rönesans İnşaat, 20 bin 700 metrekare üzerinde Saphan Group, 9 bin 500 metrekare üzerinde VARYAP, 12 bin mertrekare üzerinde TAO ofis, konut ve otel projeleri gerçekleştirecek. İstanbul Finans Merkezi’ne metro bağlantısı için de İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile görüşülüyor.
Kaynak: Sabah
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder