0535 976 7 888

Maslak-Zincirlikuyu hattında neler oluyor?

Maslak-Zincirlikuyu hattında neler oluyor?
İstanbul'un en dikkat çekici iş merkezi olan Zincirlikuyu-Maslak hattındaki gökdelenlere yenileri ekleniyor

Bölgenin siluetini bambaşka bir görünüme hazırlayan bu atılım, yalnızca Büyükdere Caddesi’ni değil, İstanbul’u da değiştiriyor. Yükselmeye başlayan yeni konut ve ofis projeleri arasında Zincirlikuyu'da inşa edilen Zorlu Center, yine aynı aks üzerindeki İstanbloom, Bay İnşaat'ın 42Maslak projesi ve ofis alanında yarattığı yeni düzenlemelerle dikkat çeken WindowistMaslak başı çekiyor. Henüz planlama aşamasındaki yatırımlar da düşünüldüğünde, bölgede hareketliliğin hız kesmeden devam edeceği görülüyor.

İstanbul'un iş merkezleriyle gündemini elinde tutan Zincirlikuyu, Maslak hattındaki araziler yeni konut projelerinin inşa edilmesi ile bölgeyi bambaşka bir silüete hazırlıyor. 

Şehir merkezinin en işlek bölgelerinden olan Zincirlikuyu-Maslak hattında yükselmeye başlayan konut ve ofis projeleri, İstanbul'u yeni bir görünüme kavuşturuyor. Zincirlikuyu'da 2,5 milyar dolarlık yatırımla hayata geçen Zorlu Center, yine aynı aks üzerindeki İstanbloom, Bay İnşaat'ın 42 Maslak projesi ve ofis alanında yarattığı yeni düzenlemelerle fark yaratan Winodowist Maslak projeleri, bölgenin değerini daha da artıracak gibi gözüküyor. 

Geleneksel ofis hazır ofisle birleşiyor

Maslak'ta 183 adet hazır ofisten oluşan Windowist Tower, tümünü kiralama modeliyle Türkiye'de bir ilk olma özelliği taşıyor. 

Maslak'ta 26 katlı 183 hazır ofisten oluşan Windowist Tower, bölgenin tek yükseltilmiş helikopter pistine de sahip. Engelliler için özel ofis katının da bulunduğu projede, engellilerin yaşamını kolaylaştıran tüm detaylar mevcut. Tüm bilişim ve teknik altyapısı ile kiralanabilen ofisler, şehirdışında yaşayan iş adamları için de alternatif oluşturuyor. 7 gün 24 saat hizmet sunulan Windowist'te, 2 ay sizden 1 ay bizden kampanyası ile 12 ay yerine 9 aylık kira ödemesiyle, bir yıllık ofise sahip olunabiliyor. Ofisini seçip 1 yıllık sözleşme imzalayanlar 2 aylık kiralarını ödüyorlar ve sonraki 1 aylık kirayı onların adına Windowist ödüyor. Böylece, 150 m2 brüt alana sahip geleneksel bir plaza katının kirası yukarıda sayılan tüm giderler eklendiğinde kişi başı 1.958 doları bulurken, Windowist hazır ofis hizmetini almanın bedeli, sabitlenmiş kur garantisi ile kişibaşı aylık 600 Euro’dan başlayan fiyatlarla bilgisayarını alıp işine başlayabiliyor. 

Windowist’teki ofisine yerleşenler yalnızca aylık hizmet bedellerini ödüyor; aidat, stopaj, elektrik, su, güvenlik, temizlik, ofis sigortası, dekorasyon, teknolojik alt yapı gibi sorunlardan uzak kalıyorlar. Üstelik sekreterlik hizmetleri verilerek firmaya gelen telefonlar bile yanıtlanıp, yönlendiriliyor. 

İstanbloom'da metrekaresi 5 bin dolara

Esin Yapı tarafından hayata geçirilen İstanbloom, deniz manzarası ve İstanbul'a hakim deniz manzaralı daireleriyle talep görüyor. 

İstanbul’un merkezinde arsa stokları azaldıkça şehrin dışına doğru ilerleyen konut projeleri yeni yerleşim alanları oluşturmaya başladı. Az sayıdaki inşaat firmaları da bu durumun aksine şehrin merkezinde kalmaya ısrarlı. Zincirlikuyu’da,14 bin 760 metrekare arsa üzerinde inşası devam eden İstanbloom projesi de bu projelerden biri. Zincirlikuyu'da inşasına başlanan İstanbloom projesi, 14 bin 760 metrekare arazi üzerine kurulu. 46 katlı kule şeklinde inşa edilen proje 170 adet rezidans daireden oluşacak. 2013'ün ikinci yarısında hayata geçecek olan proje, ileri teknolojilerle enerji tasarrufu sağlıyor. LEED sertifikasına sahip nadir konut projelerinden biri olan İstanbloom'da dairelerin metrekare fiyatları 5 bin dolardan başlıyor.

950 milyon TL'lik yatırımla hem sanat hem yaşam merkezi 

Avrupa Yakası'nın en yüksek binasını inşa eden Bay İnşaat, 42 Maslak projesinde sanatla yaşamı birleştirmeyi hedefliyor. 

Bay İnşaat tarafından Maslak'ta eski İstanbul Çorap fabrikası arazisi üzerindeki 39 bin metrekare arsa üzerinde inşa edilen 42 Maslak, 42'şer katlı iki kuleden oluşuyor. Rezidans, otel, AVM ve ofis olmak üzere 4 farklı konseptten oluşan proje, 207 metre yüksekliği ile bölgenin en yüksek ikiz kulesi olacak. Tüm fonksiyonlarıyla 2014 yılında tamamlanacak. İstanbul'un en büyük iki projesinden biri olan 42 Maslak, Türkiye’nin ilk karma “Artful Living” konseptli projesi olma özelliğini de taşıyor. Projede, tamamı balkonlu 442 adet rezidans daire, tavan yüksekliği 8 metre olan 16 tower penthouse daire, 5 yıldızlı otel, A++ ofisler ve AVM bulunuyor. 57 bin metrekarelik alanda ofis ve 32 bin metrekarelik alanda mağaza ve yeme-içme ile eğlence noktaları yer alıyor. Projede rezidans daireleri 384 bin dolardan, ofisler ise metrekaresi 4 bin 600 dolar ile 6 bin 200 dolardan satışa sunuluyor.

Türkiye'nin ilklerini bir araya getiren proje 

Zorlu Gayrimenkul'ün İstanbul'un “en değerli arazisi”olarak kabul edilen Zincirlikuyu'daki eski Karayolları arazisine inşa ettiği Zorlu Center, Türkiye'nin ilk 5 fonksiyonlu “karma kullanım” projesi olma özelliğini taşıyor. 

Zorlu Gayrimenkul tarafından hayata geçirilen Zorlu Center, Mart 2007 tarihinde 800 milyon dolar bedelle satın alınan Zincirlikuyu'daki eski karayolları arazisine inşa ediliyor. Projede, performans sanatları merkezi, otel, ofis, alışveriş merkezi ve rezidanslar yer alıyor. İstanbul'a yeni bir kent meydanı kazandırmanın hedeflendiği proje, 72 bin metrekarelik yeşil alana sahip. 50 bin metrekare büyüklükye 3 bin 70 kişi kapasiteli Performans Sanatları Merkezi ise sanatla yaşam merkezini bir arada sunuyor. Mimari tasarımı Emre Arolat Mimarlık ve Tabanlıoğlu Mimarlık ortak girişim grubu tarafından gerçekleştirilen Zorlu Center Projesi, 2008 yılında Cityscape Dubai Architectural Awards yarışmasında jüri özel ödüllerinden “En İyi Planlanmış Proje” ödülü, International Property Awards (Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri) kapsamında düzenlenen, ‘Europe and Africa Property Awards 2009’ (Avrupa ve Afrika Gayrimenkul Ödülleri 2009) yarışmasında ‘Ticari Mimarlık Ödülü” kategorisinde Avrupa birinciliğini aldı. 2011 yılında “Regeneration and Masterplanning” kategorisinde “MIPIM Architectural Review Future Project Awards 2011”in de sahibi olan proje; her yıl dünyanın önde gelen endüstriyel ve grafik tasarım firmaları, mimarlık büroları ve Fortune 500 şirketlerinin başvurduğu Green Good Design ödüllerinde de yine 2011 yılında mimari kategoride ödüle layık bulundu. Zorlu Center, büyüklükleri 117 m2 ile 735 m2 arasında değişen 1+1’den 5,5+1’e kadar farklı tipte rezidanslar bulunuyor. Projede metrekare fiyatları 9 bin 500 dolar ile 18 bin dolar arasında değişiyor.
Paylaş:

1 yorum:

  1. Çok güzel Beton boru firması olarak paylaşımlarınızın devam etmesini diliyoruz.Blogunuzu takip etmeye devam edeceğiz.

    YanıtlaSil

İSTANBUL VE TÜRKİYE GENELİ HİZMETLERİMİZ

  1. Otel ve Otel Arsası
  2. Turistik Tesisler
  3. Hastane ve Hastane Arsası
  4. Benzinlik ve Benzinlik Arsası
  5. Tarım Arazileri ve Kredilendirme
  6. Eğitim İmarlı Arsa ve Eğitim Binaları
  7. Satılık Arsalar
  8. Kat Karşılığı Arsalar
  9. Konut İmarlı Arsalar
  10. Ticari İmarlı Arsalar
  11. Eğitim İmarlı Arsalar
  12. Sağlık İmarlı Arsalar
  13. Fabrika ve Sanayi Arsaları
  14. Hafriyat Döküm Sahaları
  15. Projeli AVM Arsaları
  16. Prefabrik Ev Yapımı
  17. Tiny House Ev
  18. Çelik Konstrüksiyon Ev
  19. Airbnb - Ağaç Ev

apay gayrimenkul

  1. İstanbul bölgesinde kat karşılığı toplu konut yeri arıyorum..
  2. Şişli bölgesinde butik kat karşılığı yerler arıyorum.
  3. Muğla bölgesinde kat karşılığı villa arsası arıyorum.

Murat APAY

Talep edilen arsalarla ilgili olarak resmi yetki belgem vardır.