0535 976 7 888

Cumhurbaşkanı Gül İstanbul’daki Yatırımları ‘Heyecan Verici’ Buldu

Cumhurbaşkanı Gül İstanbul’daki Yatırımları ‘Heyecan Verici’ Buldu
Başkan Kadir Topbaş ile birlikte yapımı büyük ölçüde tamamlanan Sarıyer-Çayırbaşı Karayolu Tüneli’nde incelemelerde bulunan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “İstanbul’daki yatırım ve hizmetler heyecan verici” dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin “7 Tepe 7 Tünel Projesi” kapsamında kaba inşaatını bitirdiği Sarıyer-Çayırbaşı Karayolu Tüneli’nde incelemelerde bulundu. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Adem Baştürk, Genel Sekreter Yardımcıları Mevlüt Vural ve Muzaffer Hacımustafaoğlu ile diğer Büyükşehir Bürokratları tarafından karşılanan Abdullah Gül’e tünel inşaatıyla ilgili bilgiler verildi.

Cumhurbaşkanı Gül; “Tünel yol gurur verici”

Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra Başkan Kadir Topbaş’ın kullandığı araçla Sarıyer-Çayırbaşı Karayolu Tüneli’nden geçti. Geçiş öncesinde Kadir Topbaş’tan harita üzerinde brifing alan Abdullah Gül, tünel çıkışında gazetecilere açıklamalarda bulundu. Tünelin gerçekten heyecan ve gurur verici olduğunu ifade eden Gül, “Emeği geçen, hizmeti geçen herkesi tebrik ediyorum. Bütün bunlar Türk müteahhit ve personelin büyük projeleridir. Demek ki metotlar bulununca, finansman bulununca, iş verilince Türk müteahhitler dünyanın başka yerlerinde yaptığı bu büyük altyapı projelerini Türkiye’de gerçekleştiriyorlar. Bu tünelin de kaba işleri bitmiş. Bir an önce hizmete girmesini bekliyoruz” diye konuştu.

İstanbul’un bir zamanlar büyük bir su sıkıntısı çektiğini ve başka sorunlarla boğuştuğunu hatırlatan Gül, “Benim öğrencilik yıllarımda bütün apartmanların balkonlarında, banyolarında bidonlar vardı. Onlarla su depolardık. Artık İstanbul’un su problemi yok. Ulaşım problemiyle ilgili de büyük altyapı yatırımları yapılıyor” dedi.

Marmaray, metro ve tünel yollar gibi yerin altında yapılan çalışmaların gidip görmeyince fark edilmediğini vurgulayan Gül, sözlerini şöyle sürdürdü; “Marmaray önemli bir proje. Metro ve tünel yollar İstanbul’a kazandırılan büyük hizmetler. Sadece Türkiye’ye değil, bunların bazısı dünyaya hizmet ediyor. Marmaray yapılınca tarihi İpek yolu Çin’i İngiltere’ye bağlayacak.

Tünel yol Nisan 2011’de açılacak

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e tünel yolla ilgili bilgiler veren Başkan Kadir Topbaş da 193 milyon TL’ye mal olacak olan Sarıyer-Çayırbaşı Karayolu Tüneli’ni Nisan 2011’de açmayı planladıklarını belirterek, 2 bin 25 metrelik gidiş-dönüş iki tünelden oluşan yatırımın çift yönlü tünelin kazı ve zemin betonlama çalışmalarının tamamlandığını kaydetti.

“7 Tepeye 7 Tünel” projesi kapsamında İstanbul’a toplam 34 tünel yol yaparak karayolu trafiğini rahatlatmayı planladıklarını dile getiren Kadir Topbaş, “İstanbul’un zemini tünel yol yapımına çok müsait. Tünellerle tepeleri alttan geçerek yollar arasında direk bağlantılar oluşturuyoruz. Yapımı tamamlanan 2 tünel yolu açtık. İkisi de tamamlanmak üzere. Hedefimiz toplatma 34 tünel yol yaparak İstanbul’un araç trafiğini büyük ölçüde yer altına alarak akışkanlığı sağlamak” diye konuştu.

Tünel Yolun Özellikleri;

• 7 ARAÇ VE YAYA BAĞLANTI TÜNELİ: Tüpler arasında tehlike anında güvenlik amaçlı yaya ve araç trafiğini aktarmak amacıyla her 250 metrede bir olmak üzere toplam 7 adet bağlantı tüneli mevcut.

• 1 ADET YAKLAŞIM TÜNELİ: Acil bir müdahale yapılması gerektiğinde kısa sürede müdahale edebilmesi için (ambulans, itfaiye aracı giriş-çıkışı vs.) acil kullanıma açık tünele direk ulaşılan 1 yaklaşım tüneli mevcut.

• Tünel en son teknoloji ile donatılmış elektromekanik sistemler (yangın, güvenlik, aydınlatma, haberleşme ve havalandırma kontrol sistemleri vs.) ile inşa edilecek.

• Tünelin her iki çıkış noktasında yol ve kavşak inşaatları bulunuyor. (çayırbaşı ve çırçır kavşağı)

ŞERİTLER; 2 NORMAL+1 EMNİYET ŞERİDİ

• YOL GENİŞLİĞİ; 9,50 METRE,

• TÜNEL YÜKSEKLİĞİ; 7,33 METRE

• TÜNEL İÇ YARIÇAPI; 6 METRE
Paylaş:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İSTANBUL VE TÜRKİYE GENELİ HİZMETLERİMİZ

  1. Otel ve Otel Arsası
  2. Turistik Tesisler
  3. Hastane ve Hastane Arsası
  4. Benzinlik ve Benzinlik Arsası
  5. Tarım Arazileri ve Kredilendirme
  6. Eğitim İmarlı Arsa ve Eğitim Binaları
  7. Satılık Arsalar
  8. Kat Karşılığı Arsalar
  9. Konut İmarlı Arsalar
  10. Ticari İmarlı Arsalar
  11. Eğitim İmarlı Arsalar
  12. Sağlık İmarlı Arsalar
  13. Fabrika ve Sanayi Arsaları
  14. Hafriyat Döküm Sahaları
  15. Projeli AVM Arsaları
  16. Prefabrik Ev Yapımı
  17. Tiny House Ev
  18. Çelik Konstrüksiyon Ev
  19. Airbnb - Ağaç Ev

apay gayrimenkul

  1. İstanbul bölgesinde kat karşılığı toplu konut yeri arıyorum..
  2. Şişli bölgesinde butik kat karşılığı yerler arıyorum.
  3. Muğla bölgesinde kat karşılığı villa arsası arıyorum.

Murat APAY

Talep edilen arsalarla ilgili olarak resmi yetki belgem vardır.