0535 976 7 888

Diyarbakır’ın Kurtuluş Umudu Silvan Barajının Temeli 4 Mayıs’ta Atılıyor


Atatürk Barajı’ndan sonra GAP bölgesinde yer alan en büyük sulama barajı olma özelliği taşıyayacak Silvan barajı ile Ambar barajı göleti ve Silvan Babakaya sulama tünelinin temeli 4 Mayıs’ta atılacak…

Atatürk Barajı’ndan sonra GAP bölgesinde yer alan en büyük sulama barajı olma özelliği taşıyayacak Silvan barajı ile Ambar barajı göleti ve Silvan Babakaya sulama tünelinin temeli 4 Mayıs’ta atılacak. Törene Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu yanı sıra Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker katılacak.

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, GAP Eylem Planı’nın en önemli çalışmalarından biri olan Silvan barajının kendisiyle birlikte toplam 7 alt barajdan oluştuğunu söyledi. Toprak, “Bunlar Kıbrıs, Bulaklıdere, Karacalar, Pamuk Çay, Ambar Çayı, Başlar ve Kuru Çay barajlarıdır. Bunlardan Pamuk Çay barajı bitim noktasına geldi. 4 Mayıs tarihinde Ambar Barajı’nın temeli atılacak. Diğer beş alt barajımızın ise temelleri yakın zamanda atılacak ve yaklaşık 5 yıl içersinde bitim noktasına ulaşacaktır.” dedi.

Vali Toprak, Silvan barajının, bir yandan bölgeler arası farklılıkların giderilmesine ve köyden kente göçün azalmasına katkı sağlarken, diğer yandan bölgenin sosyal refahını yükselteceğini vurguladı. “Diyarbakır, devletimizin açıklamış olduğu yeni teşvik paketi ve yapılacak barajlarla kısa zamanda yukarıya doğru büyük bir ivme yakalayacaktır. Bu ivme sayesinde artık vatandaşlarımız iş ve AŞ sahibi olacaklardır.” diyen Vali Toprak, devrim niteliği taşıyan bu barajların temel atma törenine tüm Diyarbakırlı vatandaşları davet etti.

Verilen bilgiye göre Silvan barajı ile 318 bin kişinin istihdam edilmesi sağlanacak. Baraj, 7 milyar metreküp göl hacimli olacak ve 5 yılda tamamlanacak. Hizmete girdiğinde 160 megavat hidroelektrik santral gücüne sahip olacak baraj ile aynı zamanda 245 bin hektarlık alan sulanacak. Silvan barajının ön yüzü beton kaplamalı kaya dolgu olarak inşa edilecek. Gövde yüksekliği 174,5 metre, kret boyu 440 metre ve gövde hacmi 8,5 milyon metreküp olacak. Barajın Türkiye ekonomisine yılda 900 milyon lira katkı sağlaması hedefleniyor.
Kaynak : Haberler
Paylaş:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İSTANBUL VE TÜRKİYE GENELİ HİZMETLERİMİZ

  1. Otel ve Otel Arsası
  2. Turistik Tesisler
  3. Hastane ve Hastane Arsası
  4. Benzinlik ve Benzinlik Arsası
  5. Tarım Arazileri ve Kredilendirme
  6. Eğitim İmarlı Arsa ve Eğitim Binaları
  7. Satılık Arsalar
  8. Kat Karşılığı Arsalar
  9. Konut İmarlı Arsalar
  10. Ticari İmarlı Arsalar
  11. Eğitim İmarlı Arsalar
  12. Sağlık İmarlı Arsalar
  13. Fabrika ve Sanayi Arsaları
  14. Hafriyat Döküm Sahaları
  15. Projeli AVM Arsaları
  16. Prefabrik Ev Yapımı
  17. Tiny House Ev
  18. Çelik Konstrüksiyon Ev
  19. Airbnb - Ağaç Ev

apay gayrimenkul

  1. İstanbul bölgesinde kat karşılığı toplu konut yeri arıyorum..
  2. Şişli bölgesinde butik kat karşılığı yerler arıyorum.
  3. Muğla bölgesinde kat karşılığı villa arsası arıyorum.

Murat APAY

Talep edilen arsalarla ilgili olarak resmi yetki belgem vardır.